2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Berlusconi: Ukrajna NATO-csatlakozása világháborúhoz fog vezetni

A Forza Italia párt vezetője, Silvio Berlusconi volt miniszterelnök kijelentette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása világháborúhoz vezet - jelentette a LaPresse hírügynökség.



A lap részleteket hozott nyilvánosságra Berlusconi beszédéből, amelyet pártjának képviselőivel tartott találkozóján mondott, akik kedden gyűltek össze a parlament alsóházában, hogy megválasszák a frakció vezetőjét.

"Túl gyakran hallunk atombombás akciókról. Isten mentsen meg minket ettől a veszélytől. Ukrajna még a NATO-ba való belépést is kérte. Ha csatlakozik a NATO-hoz, akkor ez a háború világháborúvá válik"

- idézte az ügynökség a politikust.

Berlusconi párttársaihoz szólva arról is beszélt, hogy ajándékokat cserélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akivel a LaPresse szerint régi barátságot ápol. Júniusban az olasz politikus bosszankodott, hogy kétszer is felhívta Putyint, de nem kapott választ. Áprilisban Berlusconi azt mondta, hogy "csalódott és szomorú" az ukrajnai harcok miatt.

"Újra felvettem a kapcsolatot Putyinnal. Küldött nekem 20 üveg vodkát és egy nagyon szép születésnapi levelet. Egy üveg Lambrusco-val és egy hasonlóan kedves levéllel válaszoltam. A béke és a diszkréció emberének ismertem őt" - mondta Berlusconi.

A parlamenti képviselőkkel való találkozót és a feljegyzés közzétételét követően a párt cáfolta ezt az információt. A la Repubblica által idézett pártforrások szerint Berlusconi egy régi, több évvel ezelőtti történetet mesélt el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató