2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hazaárulók: az ukrán népért szolidarít Zugló baloldali vezetése október 23-án

Horváth Csabáék a Forradalom terén az ’56-os szabadságharcra emlékezve mécsesekkel fejezik ki szolidaritásukat az ukrán néppel. A zuglói baloldal számára tehát ez a legfontosabb tevékenység pont október 23-án. A szocialista Horváth Csaba által vezetett kerület legutóbb angolul írt levelet a székelyeknek, most pedig az ötvenhatos hősöket veszi semmibe, a forradalom kirobbanásának napján azokkal az ukránokkal vállal szolidaritást, akik éppen lefűrészelték és a várárokba dobták a munkácsi Turul-szobrot.



Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezésen fontos eseménynek jelölte ki az ukrán néppel való szolidaritást. 

Borbély Ádám, a zuglói Fidesz elnöke Facebook-posztban reagált a balos önkormányzat eseményére. 

 

Jelképes, hogy miközben a kárpátaljai magyarok szerzett jogai sérülnek, jelképeiket üldözik (most éppen a munkácsi várról szedték le az ukránok a turult), a zuglói ‘baloldal’ nemzeti ünnepünkön, a Forradalom terén éppen oldalt választ a háborúban: az ’56-os hősök helyett ‘az ukrán népnek’ kér virágot és mécsest

– írja a politikus. 

Borbély szerint ez az akció is jól mutatja, hogy a dollárbaloldal csak azt hajtja végre, amit külföldi megbízóik kérnek, sőt, zuglói pártjaik ugyanezt úttörőként, önként és dalolva teszik. Nemcsak a székelyeknek küldtek angol nyelven levelet, de kiváló ütemérzékkel reagáltak a legújabb kárpátaljai eseményekre is.

Ismeretes ugyanis, hogy pár héttel ezelőtt Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere angol nyelven írt levelet a székelyföldi Csíkcsicsó polgármesterének. A nyelvhelyességi hibáktól egyébként hemzsegő levél elszomorító példája annak, hogy mit is gondol a baloldal a külhoni magyarokról. 
Fontos hozzátenni, hogy a magyar kormány álláspontja a háború kitörése óta változatlan. A háborúban nem választjuk egyik felet sem, Magyarország a béke és a mihamarabbi békekötés oldalán áll, emellett pedig már több, mint egymillió ukrajnai háborús menekültet is befogadott hazánk. 

Az Ukrajnából menekülők, a kárpátaljai magyarok és az ukránok Magyarországon barátokkal találkoznak. Ahonnan érkeznek – a háború poklából – onnan csak menekülni tudnak. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb körülmények fogadják őket 

– jegyezte meg Borbély Ádám.

Ebből is látszik, hogy a baloldali hergeléssel ellentétben a magyar nép február 24. óta szolidáris a háborús menekültekkel és a háborúban harcoló ukránokkal. Azonban a baloldal újra lebukott idegenszívű magatartásukkal, ugyanis az, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc napján a magyar szabadságért harcoló hősökre emlékezés helyett a mainstream trendnek behódolva, az ukránokkal való szolidaritást hirdet meg, egyszerűen felháborító. 

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató