2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Megszólalt az orosz parancsnok: módszeresen ledaráljuk az ellenséget

Szergej Surovikin bejelentette, hogy Kijev tiltott háborús módszereket alkalmaz Herson közelében.

Az ukrán hadsereg NATO-vezetése követeli Kijevtől a Herszon irányú offenzíva műveleteket, függetlenül az áldozatoktól – mondta a katonai vezető.
 

"Az ukrán fegyveres erők NATO-vezetése régóta követeli a kijevi rezsimtől Herszon irányú offenzív hadműveleteket, függetlenül az esetleges áldozatoktól - mind az ukrán fegyveres erők, mind a polgári lakosság körében"

- mondta Surovikin a a Rosszija 24 tévécsatorna műsorában.

Elmondása szerint vannak információk arról, hogy a kijevi rezsim tiltott háborús módszereket alkalmaz a Herszon régióban, valamint arról, hogy Kijev hatalmas rakétatámadást készül intézni a Kahovskaya vízerőmű gátja ellen, valamint a tüzérség válogatás nélkül akar lecsapni a városra.

„Ezek az akciók egy nagy ipari központ infrastruktúrájának tönkretételéhez és a polgári lakosság jelentős áldozataihoz vezethetnek” – hangsúlyozta a tábornok.

"Az ellenség veszteségei naponta 600-1000 ember. Sebesültek és halottak. Más stratégiánk van. Erről már a Legfelsőbb Parancsnok is beszélt. Nem törekszünk gyors előrenyomulásra, minden katonánkról gondoskodunk és módszeresen „daráljuk” az előrenyomuló ellenséget

– mondta a parancsnok.

Hozzátette: ezzel nemcsak a veszteségeiket minimalizálják, hanem a civil lakosság körében is jelentősen csökken az áldozatok száma.

"Az ellenség egy bűnöző rezsim, amely halálba taszítja Ukrajna állampolgárait. Az ukránok és mi egy nép vagyunk, és egy dolgot akarunk, hogy Ukrajna független legyen a Nyugattól és a NATO-tól, egy baráti állam Oroszország számára "

- mondta a parancsnok.

A legújabb, „Kindzsal” orosz hiperszonikus rakéták jól beváltak a különleges hadművelet során, egyik légvédelmi rendszertől sem ijednek meg – mondta a különleges hadművelet területén működő egyesített haderőcsoport parancsnoka. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató