2022. november 29. - Taksony
EUR : 408.3
USD : 390.83
Időjárás ikon

Közel nyolcmillió forintra büntették Szabó Tímeát

A Bennfentes.net értesült a bírósági ítéletről.

 

7.896.000 forintra büntette a bíróság Szabó TimiKÉMet, amiért megsértette Bús Balázs jó hírnévhez és becsülethez fűződő személyiségi jogait! - írja a lap.

 

 

–Már 2020 óta tart az ügy, akkor vádoltak meg először, de akkor Szabó Tímeát védte a mentelmi joga. A választási kampányban ugyanakkor még vadabb állításokat fogalmazott meg velem szemben, e miatt pert indítottam 

– hangsúlyozta a Magyar Nemzet megkeresésére Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke.

A Fidesz III. kerületének közleménye emlékeztet, hogy  2022. évi országgyűlési választások kampány időszakában Szabó Tímea, mint a 10. választókerület képviselőjelöltje túlontúl messzire vetette a sulykot, amikor saját Facebook oldalán egy olyan videóüzenetet posztolt, amelyben bejelentette, hogy sajtótájékoztatót tart A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt! címmel és ezt StopPedofidesz! hastaggel publikálta. A felvételen Szabó Tímea, az Egységben Magyarországért pártkoalíció másik két képviselőjével szinte végig a fideszes képviselőjelölttel foglalkozik, és olyan kijelentéseket tesz rá, amelyek a bíróság szerint is megsértették Bús Balázs jó hírnevét és becsületét. 

A közlemény kiemelte azt is, hogy erről a Fővárosi Törvényszék a napokban hozta meg elsőfokú ítéletét, amely azután születhetett meg, hogy

korábban a Parlament olyan súlyosnak ítélte meg Szabó Tímea rágalmait, hogy példa nélküli módon felfüggesztett mentelmi jogát. 

Szabó Tímea a videó bejegyzésében egy korábbi III. kerületben történt pedofilüggyel hozza kapcsolatba Bús Balázst, aki akkor Óbuda polgármestere volt. Ennek a bűncselekménynek a büntetőeljárása már jogerősen lezárult, az elkövetők a megítélt büntetésüket töltik. Fontos kiemelni, hogy a bíróság iratai szerint a bűncselekményhez Óbuda egykori polgármesterének semmi köze nem volt, az ügyben még csak tanúként sem hallgatták meg. 

A közlemény hangsúlyozza, hogy 

Szabó Tímea állításairól egyértelműen kiderült, hogy egytől-egyig légből kapott, motivációját tekintve politikai jellegű, amelynek egyetlen célja Bús Balázs lejáratása, erkölcsi befeketítése és a becsületébe gázolás volt.

Hozzáteszik, hogy tekintettel a becsületsértés súlyára és motivációjára, hiszen napjainkban a pedofilia elkövetése a társadalmi megítélés szerint a legalantasabb, legaljasabb bűncselekmények egyike, az elkövetőit a legmélyebb megvetéssel és erkölcsi értékítélettel sújtja a társadalom, a bíróság nyilvános bocsánatkérésre és nagy összegű sérelemdíj megfizetésére kötelezte Szabó Tímeát. 

Bús Balázs lapunknak elmondta: szomorú, hogy erre az ügyre egyáltalán sor került, de örül, hogy így végződött az eset. Hozzátette azt is, hogy nem azért kért sérelemdíjat, hogy haszonra tegyen szert, hanem hogy legyen következménye ennek a súlyos cselekménynek. A megítélt sérelemdíj összege, a mindenkori parlamenti képviselői alapdíj hatszorosa, azaz 7. 896. 000 Ft, amelyet Bús Balázs teljes egészében a Szent Miklós Kollégium és Gyermekotthont támogató Miklós téri Gyermekekért Alapítvány javára ajánlott fel.

(Bennfentes, MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató