2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Elon Musk megunta: ne csodálkozzunk már, hogy az oroszok visszalőnek

Az űripari milliárdos és feltaláló, Elon Musk új elfoglaltságot talált magának: önjelölt politikai elemző lett.

A Twitteren kezdett különös okfejtésbe Elon Musk, a Tesla és a SpaceX első embere. Arról írt ugyanis, hogy ha Ukrajna nem enged az orosz követeléseknek, az felbőszítheti az országot és vezetését, és onnantól csak a legrosszabbra lehet készülni. Musk ezen ponton már egy újabb világháború esélyét pedzegette.

Az egész onnan indult, hogy az oroszokat rengeteg ország szankcionálta, ami Musk szerint egyértelmű helyzetet teremt: Oroszországnak már nincs vesztenivalója. Így – folytatta –, ha azon kell gondolkodniuk, hogy például feladják a régen annektált Krím-félszigetet vagy atomtöltetet vessenek be, akkor utóbbit fogják választani.

„Ha mi pedig visszaütünk, ők is visszaütnek, és akkor ott a harmadik világháború.”

Ezt írta az űripari milliárdos, aki már a napokban is bajba került egy érdekes bejegyzése miatt. Arról írt ugyanis, hogy cége, a SpaceX nem tudja tovább biztosítani a Starlink műholdas internet-szolgáltatást Ukrajnában, hacsak nem jön valaki, aki segít a finanszírozásban. Többen akkor azzal támadták Muskot, hogy ezzel a részlettel már akkor is számolnia kellett, amikor segítséget kínált a háború sújtotta országnak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató