2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bartus: Orbán azért fegyverkezik, mert be akar lépni a háborúba

Ámokfutást rendezett az Amerikai Népszava nevű komcsi lap főszerkesztője.

„Ismerve a NER fordított »újbeszél« nyelvet, már a nagy »békepárti« szólamokból is tudhatná mindenki, hogy Orbán be akar lépni a háborúba. Az, hogy kinek az oldalán, és ki ellen, nem kérdés, miután Orbán (még nem fegyverrel, de) már be is lépett a háborúba az ukránok ellen, az oroszok oldalán. Nem engedett át fegyverszállítmányokat az ukránoknak Magyarországon, a szankciók ellen uszít az Európai Unióban és Magyarországon, az oroszok elleni szankciókat okolva a háborúért és a gazdasági válságért, s Orbán egyedül nem küld az EU-ból kiképzőket Ukrajnába.

Maga ellen nem képezi az ukrán katonákat.

Orbán nemcsak felgyorsította a gazdasági válságban levő Magyarországon a fegyverkezést, és állított egy megszállott fanatikust honvédelmi miniszternek, hanem a futballnemzetből katonanemzet lettünk. Nagy erőkkel zajlik a lakosság ráhangolása a magyar hadba lépésre. Temetik a hősöket, dicsőítik a sikeres katonamúltat, toborozzák az önkénteseket, kiállítják az új hadi felszereléseket, és megszépítik a magyar múltat, amely immár a magyar katonasikerek története, miközben a magyar katonákat és hadsereget általában laposra verték, és minden háborúból vesztesen jöttek ki.

Mivel a NATO abszolút védelmet jelent Magyarországnak, Magyarország akkor is biztonságban lenne, ha egy darab katonája nem lenne. Valójában, katonára csak azért van szüksége (a söprögetés mellett), hogy a NATO-n belül bizonyos feladatokat el tudjon látni, hozzájárulva sofőrökkel (és söprögetőkkel, lásd még: Princz, a derék katona) a közös nyugati haderőhöz. Orbán nem a NATO-val közös haderőfejleszést hajt végre, nem a NATO-feladatok teljesítése miatt erősít, hanem a NATO-tól függetlenül, annak ellenében, saját katonai, hadi céljai érdekében.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató