2022. december 01. - Elza
EUR : 407.67
USD : 393.54
Időjárás ikon

Ellopta a rendőrök mellényét, kameráját és autójuk kézikönyvét egy VIII. kerületi férfi

Lopott rendőrségi mellényben mászkáló férfit kaptak el a rendőrök október 11-én hajnalban. A férfi nem sokkal korábban emelte el a rendőrségi ruhadarabot egy nyitva felejtett rendőrautóból a VIII. kerületi Illés utcában. A mellény mellett valamiért igényt tartott a jármű menetrögzítő kamerájára is, ezért azt is kiszakította a helyéről, sőt, magával vitte az autó kézikönyvét is – írja a 24.hu.

Mint kiderült, a nyitva felejtett rendőrkocsihoz tartozó járőr nem volt messze a lopás pillanatában: épp egy részeg buszsofőrt igazoltattak. A sofőr úgy gondolta, hogy ittasan elugorhat turistabuszával egy nonstop nyitva tartó trafikba bevásárolni. A rendőrök nem így gondolták, a szonda ittasságot jelzett, ezért előállították a sofőrt. Csak közben eltűnt a rendőrkocsiból a mellény és a kamera.

A történteket a BRFK megerősítette. Mint írták, a sofőr ellen ittas járművezetés miatt, a rendőrmellényben sétáló férfi ellen pedig lopás és rongálás miatt indítottak eljárást. Megkerült a kamera és a kézikönyv is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató