2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ötvenen tüntettek reggel Pesterzsébeten - rájuk szóltak, hogy csend legyen, aludni szeretnének

Ki fog holnap tanítani? címmel hirdettek meg forgalomlassító és figyelemfelhívó demonstrációt csütörtök reggelre a XX. kerületbe, Pesterzsébetre.

A reggel hétre meghirdetett demonstráción egy „Elég volt” feliratú molinó mögött nagyjából ötvenen gyülekeztek. A békésen tüntető diákok, tanárok és szimpatizánsok két forgalmi sávot foglaltak el.

Az összegyűltek – ahogy az rendezvény Facebook-eseményében is kérték – többen kockás ingben, esetleg fekete ruhában érkeztek. Néhányan transzparensekkel hívták fel a figyelmet a „köznevelési intézmények, a diákok, pedagógusok és oktatást segítő munkatársak tarthatatlan helyzetére”.

Helyszíni beszámolók szerint a demonstrálók három sávból kettőt foglaltak el. Az arra közlekedő autósok, buszosok közül sokan dudálással fejezték ki szimpátiájukat, a járókelők pedig a buszról integettek, de volt olyan is, aki megtapsolta a tüntetőket. Néhány kivétel volt, aki hangosan fejezte ki nemtetszését: valakit például az bosszantott fel, hogy a hangoskodó diákok felkeltették.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató