2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Órákon belül megbuktathatják Liz Trusst

Liz Truss kormánya az összeomlás szélén tántorog, miután tegnap ismét egy kaotikus nap következett, amikor a belügyminisztere fanyar lemondott, az alsóházban zűrzavar alakult ki a frackingről szóló szavazás miatt, és zűrzavar alakult ki a főnök és a helyettes főpüspök kilépése miatt.

A konzervatív padsorokban a helyzet miatti széles körű kétségbeesés közepette egyesek úgy vélik, hogy Truss asszonyt napokon belül - esetleg már ma - megbuktatják.- írja rendkívüli hírében a Telegraph.


Állítólag a kabinet miniszterei a kormány mellett szavazásra kényszerítették a tántorgó képviselőket, és az alsóházban heves jelenetekben káromkodások hangzottak el.

Szerdán Truss a belügyminisztériumba hívta Grant Shapps-t, egyik fő kritikusát, hogy megpróbálja stabilizálni pozícióját.

Liz Truss brit miniszterelnök nem sokáig marad a Downing 10-ben – mondta egy magas rangú konzervatív képviselő a brit The Telegraphnak szerdán.

“Én most felhívnám a rokonokat, hogy elmondjam, órákról van szó, nem napokról” – mondta az illető Christopher Hope társszerkesztőnek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató