2022. december 10. - Judit
EUR : 414.94
USD : 393.01
Időjárás ikon

Biden azzal riogat, hogy a republikánusok győzelme "súlyos következményekkel járna" Ukrajnára nézve

Joe Biden amerikai elnök pennsylvaniai látogatása során csütörtökön aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy megfelelő mértékben folytatódik-e Ukrajna katonai támogatása, amennyiben a republikánusok győznek a novemberi félidős kongresszusi választásokon.Mint mondta, választási győzelmük esetén a republikánusok csökkenteni akarnák Kijev támogatását. Nem értik, hogy ez mennyire fontos nemcsak Ukrajna, hanem Kelet-Európa és a NATO számára is - panaszkodott újságíróknak Biden.

A republikánusok képviselőházi vezetője, Kevin McCarthy néhány napja jelezte, hogy pártja a novemberi kongresszusi választásokon aratott választási győzelem esetén lefékezheti az ukrajnai segélyeket.

Egy interjúban kijelentette: "Nem hiszem, hogy az emberek gazdasági hanyatlás idején majd biankó csekket adnak ki Ukrajnának".

A november 8-i kongresszusi választások, Biden elnöki ciklusának közepén, a képviselőház mind a 435 helyét és a szenátusi helyek mintegy egyharmadát érintik az Egyesült Államokban. A republikánusoknak jó esélyük van arra, hogy többséget szerezzenek a képviselőházban, és a szenátusban is átvehetik az irányítást Biden demokratáitól.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató