2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Varju: Orbán a magyarok ellen intézett támadást, amikor mentességet kért az európai rezsicsökkentés alól

Tombol a DK. Varju elvtárs ezt írja a Facebookon.

„ Megdöbbentő dolog történt a tegnapi EU-csúcson. Az EU-tagállamok egy közös ársapkát akartak tenni a gázra, azaz egy közös uniós rezsicsökkentést bevezetni, Orbán Viktor pedig ahelyett, hogy üdvözölte volna ezt, mentességet kért az európai rezsicsökkentés alól. Orbán ma azzal büszkélkedik, hogy kiharcolta: Magyarországon nem lesz európai rezsicsökkentés, marad a hétszeres kormányzati rezsiemelés, a hétszeres gázár és a rezsipánik. 

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor támadást intézett a magyar családok ellen, amikor mentességet kért az európai rezsicsökkentés alól. Orbán Viktornak fontosabb a Gazprom profitja és Putyin érdeke, mint a magyar családok megélhetése.

Az egész EU arra készül, hogy leszorítsa az orosz gáz árát, közös gázbeszerzés és európai rezsicsökkentés lesz, Magyarország azonban kimarad ebből, Orbán Viktor miatt. Orbán harcolta ki, hogy ilyen drága legyen a rezsi, Vlagyimir Putyin pedig köszöni szépen, a magyarok gázszámlára befizetett pénzét is a háborúra tudja költeni.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató