2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Patkányok lázadása Budapesten

 

A meghirdetett kezdés előtt már több százan gyülekeztek a Kálvin téren
 
Pár perccel a meghirdetett négy órás kezdés előtt a Kálvin téren már több százan gyülekeztek az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett szolidaritási tüntetésen. A tömegben itt van Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő és Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója is, akit nemrég kirúgtak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Törley később beszédet is mond az eseményen.


A program szerint 16 órára hirdettek gyülekezőt a Kálvin térre, ahonnan 16:15 körül indulnak a Műegyetem rakpartra a Szabadság hídon át. Ott megemlékezés, koncertek és beszédek is lesznek, várhatóan fél nyolcig.

 

 

 

 

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)

A Belmondo együttes énekese is forradalmárt játszik

A Belmondo szerint Jézussal takarózik a kormány, de a Sátánt követi... És romlott nők és szerek nélkül nem bírják, hogy fenntartsák a rendszert... - mutatjuk ezt a senkiházit:

 

Czutor Zoltán, az együttes énekese azt mondta, „Brüsszelt mondanak, de tudjuk, hogy az Európai Unió, aminek mi is tagjai vagyunk”. Végül úgy fogalmazott, hogy „szabad, tiszteletteljes, tisztességes országban szeretnénk élni”, majd elénekelte a Fényre csúnyuló lányok című dalt.

Később:

"Legyetek bátorak!" - üzente "Mészáros Lőrinc hangján" a Belmondo énekese.

"Lehet, hogy nem lesz elég tüntikézni, hanem áldozatot kell hozni." - tette hozzá.

Itt az ominózus videó:

Ingyen koncertet élvezhetik a patkányok

A Belmondo zenekar lépett a Műegyetem rakparton zajló szolidarítási tüntetés színpadára. Czutor Zoltán frontember szerint Magyarország autoriter nagyságai gyűlöletre hangolnak mindenkit. Szerinte, ha kifogytunk a gyűlöletszításból, a szövetségeseinkről (EU, USA, NATO) úgy beszélnek, mintha az ellenségeink lennének.

Pénzt gyűjtenek

A szervezők arra kérik a tüntetőket, hogy anyagilag is járuljanak hozzá, ha tehetik a rendezvény költségeihez. Az adománygyűjtó honlap szerint, aki ma, 1956 október 23-a 66. évforsulóján legalább 1956 forintot adományoz, az ajándékot kap. Ja, és 2022 van, szóval kártyával is lehet fizetni.

Ötvenezren lehetnek - állítják a színpadról

A színpadról érkező becslés szerint akár ötvenezren is lehetnek a tüntetésen. Akár...

Karácsony Gergely: Évtizedek óta látom a csodát

A főpolgármester a tanítóként dolgozó feleségéről beszél, amikor a pályán lévők tevékenységét méltatja. Nem csak írni, olvasni és számolni tanítják meg a gyerekeket. Karácsony szerint a magyar oktatás felszámolása azzal kezdődött, hogy elvették a közösségektől az iskolákat, majd azzal folytatódott, hogy elvették a szabad tankönyvválasztást is.

Kamu Geri: 1989-ben 14 évesen rekedten mentem haza, mert annyit kiabáltam, hogy "ruszkik, haza!"

Az alkalmatlan főpolgármester "magyar hazafiakként" szólította meg a tömeget, és elmondta: a Főváros azt tervezte, saját ünnepséget szervez október 23-ra, pont a Műegyetem rakparton, most azonban azért van itt, hogy átadja a lehetőséget másoknak, "akik itt és most biztosan sokkal fontosabbak." Magyarul úgy tesz, mintha civil kezdeményezés lenne a mai megmozdulás. Holott, szó sincs erről.

"Főpolgármesterként és apaként adom át a színpadot" - mondta, majd elmesélte, 1989-ben 14 évesen rekedten ment haza, mert annyit kiabálta, hogy "ruszkik, haza!" - és hozzátette, most 14 éves fia is itt van és ő is bereked majd, feleségére pedig büszke, mert a legszebb hivatást végzi azzal, hogy tanító.

Az élő videókat letiltotta a Facebook

Nem az Orbán, nem a TEK... a Facebook!

A Facebook algoritmusa a tüntetők által hangszórókból sugárzott zenéket szerzői jogi okokra hivatkozva tiltotta le, a legtöbb liberális oldal bejelentkezését le is törölték.

Táblás Józsit egy "Orbán takarodj!" feliratú magyar zászlóval takarták le

Orbánnak is takarodnia kell, durvul a buli.

Szól a "Mocskos Fidesz!"

Szabad ország, szabad egyetem... fizessétek ki a tanárainkat... mocskos Fidesz! 

- ennyi a szókincsük...

Törley Katalin is vonul

A Tanítanék Tüntetnék Mozgalom alapítója - akit nemrég kirúgtak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, mert kormányt akart buktatni tanítás helyett - is felvonul ma.

Mellette a Soros-szervezet, az Amnesty International fizetett bohócai:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató