2023. október 01. - Malvin
EUR : 391.25
USD : 368.76
Időjárás ikon22°12°

Patkányok lázadása Budapesten

 

A meghirdetett kezdés előtt már több százan gyülekeztek a Kálvin téren
 
Pár perccel a meghirdetett négy órás kezdés előtt a Kálvin téren már több százan gyülekeztek az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett szolidaritási tüntetésen. A tömegben itt van Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő és Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója is, akit nemrég kirúgtak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Törley később beszédet is mond az eseményen.


A program szerint 16 órára hirdettek gyülekezőt a Kálvin térre, ahonnan 16:15 körül indulnak a Műegyetem rakpartra a Szabadság hídon át. Ott megemlékezés, koncertek és beszédek is lesznek, várhatóan fél nyolcig.

 

 

 

 

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)

Ukrán zászlókkal vonulnak

Az 1956-os forradalom évfordulóján ukrán zászlókkal vonulnak...

Szégyen!

 

Putyin "faxa"

Az igazi értelmiségiek is képviseltetik magukat...

Deák Dániel: a mai baloldali tüntetés tényei

Nézzük a mai baloldali tüntetés tényeit!  

16 órakor (kezdés időpontja) már minden a választók által elutasított baloldali párt politikusa kint van, de a résztvevők nincsenek sokan, az érdeklődés jól láthatóan elmarad az október eleji tüntetéstől. 

 Az alacsony létszám ugyanakkor nem meglepetés, ugyanis:

1, Az elmúlt hetekben a Márki-Zay kikotyogta, hogy a tüntetéseket abból a pénzből fizetik, amelyet Amerikából küldtek a baloldal kampányára. 

2, Az is kiderült, hogy az egészet ugyanaz a csapat szervezi, mint minden baloldali tüntetést 2013 óta. 

 Maga Dobrev Klára, Gyurcsány felesége hívta tüntetni az országot, nem csoda, hogy az ő eseményére csupán ennyien kíváncsiak. 

 Ráadásul nem csupán a baloldali pártok igyekeznek hasznot húzni, de még a baloldali politikai aktivista influenszer Noár is rárepült az anyagi haszonra, gyors forintokra igyekezett váltani a tüntetések feszültségét. Szintén nem csoda, hogy a magyarok erre sem voltak kíváncsiak. 

A Telex és a 444 majd alakuló forradalomról ír (nekik ez a szerep jutott), de ne dőljünk be ennek. Ez is csak egy szokásos baloldali tucat-tüntetés, amely csak arról szól, hogy a baloldali árnyékkormány miként szerezzen hatalmat. Kár, hogy most épp a tanárok helyzetetét használják erre.

Indultak

Megindult a tömeg a Szolidaritási tüntetés Kálvin téri gyülekezőhelyéről a Műegyetem rakpart felé. A Múzeum körúton nem járnak a villamosok és a buszok, a felvonulás a Vámház körút, illetve a Fővám tér érintésével a Szabadság hídon át érkezik majd meg a Műegyetem elé, ahol megkezdődnek a beszédek. 

Magyarország legnagyobb lájkkurvája is ott van

A parízeres is kint, kuncsorog a lájkokért friss képével.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató