2022. december 05. - Vilma
EUR : 408.78
USD : 388.17
Időjárás ikon

Lázár János: Kádár árulása = mai ellenzék árulása

1944 és 1956 után ma is egy olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot – jelentette ki az építési és beruházási miniszter Makón az ünnepi megemlékezésen.

Ha 1956–ban nincs megszállás és hazaárulás, akkor ma ugyanott tarthatnánk, ahol osztrák szomszédaink – jelentette ki az építési és beruházási miniszter szombaton Makón. Lázár János a makói önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén azt mondta, ha a forradalom 1956 őszén nem csak néhány napig vagy egy hétig győzedelmeskedik, ha nem vonulnak be az oroszok újra, ha az amerikaiak nem árulják el Európát ismét, s Budapestet választják Szuez helyett, ha Kádár János nem árulja el Magyarországot történelmünk Ausztriához hasonlóan alakulhatott volna. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette, Ausztriából 1955–ben kivonultak az oroszok és lehetővé tették, hogy az osztrákok szabadon fejlődhessenek.

A megszállásnak és a hazaárulásnak minden korban megvan a maga jelentősége. 1944 és 1956 után ma is egy olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot. Évszázadról évszázadra, évtizedről évtizedre a világ nagyhatalmait hol pénzügyileg, gazdaságilag, hol fizikai valójában is meg akarják szállni, és maguk alá akarják gyűrni a kisebbeket – közölte a miniszer. 1956–ra emlékezve minden magyar embernek – pártállástól függetlenül –

kötelessége elutasítani mindenféle megszállást közel s távol egyaránt

– hangsúlyozta Lázár János.

Úgy fogalmazott, nekünk magyaroknak a legfontosabb az ország függetlensége, önrendelkezése, az hogy szabadon dönthessük el, mit teszünk az életünkkel, és milyen irányba tereljük hazánk sorsát. Ehhez azonban olyan politikusokra, közéleti szereplőkre van szükség, akik a legfontosabbnak a nemzeti szuverenitás ügyét tartják – tette hozzá.    Ha Kádár János 1956–ban nem árulja el Magyarországot, más lett volna a világ, nem végeznek ki százakat, nem vetnek börtönökbe tízezreket, és nem kényszerítik az ország elhagyására több százezer honfitársunkat – mondta a politikus.

Lázár János leszögezte, ezért nagyon fontos, hogy mindenki értse, kik azok,

akik a haza ügyét szolgálják, s kik akik, akár keleti vagy nyugati megrendelésre, akár amerikai pénzből készek és képesek feláldozni azt.

Hangsúlyozta „ki kell vessük magunk közül azokat a politikusokat, akik elárulják az ország ügyét”.

Nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között. A hazaárulás az hazaárulás 1956-ban és 2022–ben is

– mondta.

Az 1956-os hősökért imádságot mondó Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök úgy fogalmazott, azért kell emlékeznünk azokra, akik kiálltak a szabadságért, függetlenségért, közösségükért, hazájukért, mert erre az emberségből fakadó szolidaritás kötelez bennünket. Ugyanakkor ünneplésre is van okunk, hiszen bár 1956 áldozatai látszólag le lettek győzve, de valóban ők a győztesek: mai szabadságunk, függetlenségünk nekik is köszönhető – mondta a püspök.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató