2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Amnesty International: A queer emberek helyzete Magyarországon egyre rosszabb

A Tagesspiegel az Amnesty International elnökével készített interjút, aki elmondta: saját bőrén tapasztalja a növekvő diszkriminációt.

Magyarországon a queer emberek helyzete egyre rosszabb – írja a Tagesspiegelre hivatkozva a mandiner.hu. Vig Dávid, az Amnesty International elnöke saját bőrén tapasztalja a növekvő diszkriminációt. A lapnak adott interjúban beszélt „az Orbán-kormány LMBTQ-ellenes törvényeinek hatásairól”.

Vig elmondása szerint a homofób és transznemű zaklatást megtapasztalók nem férnek hozzá azokhoz a programokhoz, segítséghez és szolgáltatásokhoz, amelyek korábban elérhetőek voltak számukra. Arról is beszélt, hogy néha a tanárok meghívják őket, és azt követelik, hogy hagyják ki az LMBTQ témákat.

„De ebben a kérdésben nem kötünk kompromisszumot.

Nem beszélhetünk a diákokkal a zaklatásról, és nem hagyhatjuk ki az egyik legfontosabb okot, a queerfóbiát”
– hangoztatta az Amnesty elnöke.

Vig nem igazán érti, hogy jogi szempontból mit jelent a jogszabályban megfogalmazott homoszexualitás és nemváltoztatás ábrázolásának tiltása. Elmondta, hogy legalább egy tucat embert ismer, aki a romló helyzet miatt elhagyta Magyarországot. A lap szerint Berlin sok queer ember számára menedékhelynek számít.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató