2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Biden: akár holnap összeeshetek holtan

Joe Biden amerikai elnök elismerte, hogy “akár holnap összeeshet holtan”, miközben igyekezett megnyugtatni az amerikai választókat, hogy még mindig van elég energiája ahhoz, hogy 2024-ben újra induljon a választásokon. Kommentárjait az állítólagosan romló egészségi állapota és rendszeres baklövései miatt széles körben elterjedt aggodalmak közepette tette.



Az MSNBC-nek vasárnap adott interjújának egy részletében a 79 éves Bident arról kérdezték, mit mondana azoknak az amerikaiaknak, akik nem biztosak abban, hogy előrehaladott kora miatt érdemes-e újraindulnia az elnökválasztáson.

“Szerintem jogos dolog aggódni bárkinek a kora miatt, beleértve az enyémet is” – válaszolta, és magát “a sors nagy tisztelőjének” nevezte.

“HOLNAP IS ELKAPHATOK EGY BETEGSÉGET. AKÁR HOLNAP ÖSSZEESHETEK HOLTAN” – TETTE HOZZÁ.



Biden azonban azzal folytatta, hogy a legjobb módja annak, hogy ítéletet alkossanak az egészségéről, az, ha megfigyelik őt. “Tudják, hogy lassulok-e? Nem tartom ugyanazt a tempót?” – tette fel a kérdést, azt sugallva, hogy ha az amerikaiak bizonytalanok a képességeit illetően, akkor inkább egy másik jelöltet támogassanak.

“Jelenleg, kopogjuk le egy fára, nem akarom elkiabálni magam, jó egészségnek örvendek” – mondta, hozzátéve, hogy fizikailag és mentálisan is jól működik.

A hónap elején Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára megerősítette, hogy Biden 2024-ben újra kíván indulni a választásokon. Júliusban azonban a New York Times névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a kora egyre inkább kérdésessé válik a kormánya számára. A lapnak nyilatkozó tisztviselők elismerték, hogy az amerikai elnök “energiaszintje” már nem olyan, mint régen, és hogy “csendben figyelnek” rá.

Aggodalmukat tovább erősítik az elnök visszatérő baklövései. A múlt héten egy videó terjedt el a közösségi médiában, amelyen láthatóan zavarodottnak tűnt Biden, amint a pennsylvaniai Pittsburghben tartott nagygyűlésen nehezen találta meg a színpadról a kijáratot.

Szeptember végén egy másik incidens is történt egy fehér házi rendezvényen, amikor az elnök tévesen Jackie Walorski képviselőt szólította, aki augusztusban autóbalesetben meghalt. A kár elhárítására tett nyilvánvaló kísérletként Biden sajtótitkára azt magyarázta, hogy Walorski azért “járt a fejében”, mert az elnök “már tervezte, hogy a Fehér Házban köszönti a képviselőnő családját”.

További kínos Biden alakítások a Twitter-oldalunkon: katt ide!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató