2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

Felfüggesztették Hadházy Ákos mentelmi jogát

Az Országgyűlés hétfőn felfüggesztette Hadházy Ákos mentelmi jogát, miután a Komlói Járásbíróság rágalmazás miatt ezt kérte. A parlament mentelmi bizottsága a szavazás előtt ugyanakkor azt kérte, ne függesszék azt fel.

Hadházyt Kisvaszar polgármestere jelentette fel május 29-én, miután Hadházy azt állította, hogy a településen „ellopták” azokat az EU-s pénzeket

Csárdi Antal és Novák Előd mentelmi jogát is felfüggesztették

Az október 24-i parlamenti ülésen nem ez volt az egyetlen ilyen döntés. A fideszes többség ugyanis megszavazta az LMP-s Csárdi Antal és a Mi hazánkos Novák Előd mentelmi jogának felfüggesztését is. Bár utóbbi két politikusnál a mentelmi bizottság is azt kérte, hogy szavazza meg a parlament.

Csárdi ügyéről a mentelmi bizottság a szavazás előtt röviden azt mondta, hogy a képviselő a gyanú szerint okiratot hamisított a Budán bérelt ingatlanának ügyében. A bizottság szerint az ingatlan tulajdonosa azért tett feljelentést még tavasszal, mert szerinte Csárdi hamisított meghatalmazással intézte a lakáshoz kapcsolódó ügyeket az energiaszolgáltatónál. Ezt a lakást az Országgyűlés Hivatala béreli neki.

Novák ellen pedig garázdaság és rongálás miatt emeltek vádat az év elején. A Mi Hazánk politikusa két társával 2020 augusztusában 18-án letépte a XI. kerületi önkormányzat épületéről a szivárványszínű zászlót, majd azzal egy motorral elhajtottak, és egy kukába dobták. Novák emellett 2019 szeptemberében egy XI. kerületi művelődési központban megrendezett fotókiállításon, egy leszbikus csókot ábrázoló fotót piros festékszóróval fújt le, ezzel pedig csaknem ötvenezer forint kárt okozott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató