2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

La Repubblica: Orbán elszigeteltsége növekedhet

Az olasz lap szerint, ha „Orbán továbbra is fenntartja oroszbarát és nyíltan ukránellenes álláspontját, Meloni biztosan nem tart majd vele”.

„Orbán Viktor, magyar miniszterelnök és autokrata, aki állandó lövészárokban áll Brüsszellel, és akivel Giorgia Meloni, olasz miniszterelnök szoros kapcsolatban áll, posztolt egy szinte bensőséges, baráti fotót” – olvasható a La Repubblica hasábjain.

Hozzáteszik: Olaszország Fivérei párt elnöke sokszor közeledett Orbánhoz, például a migránskvóták újraelosztásának európai elvének teljes elérhetetlenségében, ami még Matteo Salvini által képviselt álláspontnál is radikálisabb. Amikor pedig az olasz jobboldal vezetője „még szélsőségesebb pozíciókat foglalt el, beszédei a magyar kormányfő szónoklataihoz hasonlítottak még a Soros György pénzemberrel vagy az állítólagos »etnikai helyettesítéssel« szembeni konspiratív témában is” – írja a szerző.

A lap szerint,

ha azonban Orbán továbbra is fenntartja oroszbarát és nyíltan ukránellenes álláspontját, Meloni biztosan nem tart majd vele.

A magyar miniszterelnök továbbra is elszigetelt maradhat Európában – zárja a cikket a szerző.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató