2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Vona is kimondta: Márki-Zay Péter pénzért cserébe az amerikai álláspontot képviselte

Márki-Zay Péter külföldi kampánytámogatásáról is beszélgetett Schiffer András és Vona Gábor a Spirit FM „Bennfentesek” című műsorában. 

Vona: Márki-Zay Péter az amerikai álláspontot képviselte

A beszélgetés során Vona Gábor, a korábbi bukott Jobbik-elnöke lmondta, számára már a Jobbik pártelnökeként is evidencia volt, hogy „külföldről a párt nem kaphat támogatást, mert az túlnő a szuverenitás kérdésén”.

Márki-Zay Péter kampánytámogatási botrányáról szólva ugyanakkor arra is kitért, „ez azért nagyon kellemetlen, mert az ellenzéki választás a háborúhoz való hozzáállás kommunikációján ment el. Márpedig ami ott történt, az nem más volt, mint hogy Márki-Zay Péter az amerikai álláspontot képviselte, a politikai racionalitás ellenére is. Vagyis itt

fölmerül annak a gyanúja, hogy – mint elemző, vagy mint bennfentes – Márki-Zay Péter kampányában ezért a pénzért cserébe lényegében olyan dolgokat mondott, ami az ellenzék választási esélyeit jócskán-jócskán csökkentette”.

Vagyis fordított hatást is váltott ki a támogatás, mint amit adott esetben a megrendelők elvártak tőle, jegyezte meg Vona Gábor.



„Erről beszélt Kunhalmi Ágnes is” – tette hozzá Schiffer András, utalva arra, hogy az MSZP társelnöke szerint amerikai tanácsadók sugalmazták az egyesült ellenzék álláspontját a háború kapcsán. 

Schiffer: Nem csak az a szuverenitás-kérdés, ki költözik a Karmelitába

Schiffer András, ügyvéd a beszégetés során elmondta azt is, szerinte a „a helyzet úgy kerek”, ha „nemcsak magán a szűken vett választási kampányban, a jelölőszervezetekre részére adott külföldi támogatást kell megtiltani”, hanem „az előválasztás folyamatában is meg kell tiltani a külföldi támogatást”.

Tudniillik nemcsak az a szuverenitás-kérdés, ki költözik a karmelitába, az is szuverenitás-kérdés, hogy mondjuk az ellenzéki frakciók, az ellenzéki karéj összetétele hogyan alakul”

– érvelt az LMP korábbi elnöke.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató