2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tarlós: még mindig nem tudjuk, mi lett azzal a 200 milliárddal, amit Karácsonyékra hagytunk

A volt főpolgármester úgy látja, Karácsonyék eddigi munkája minden értelemben szimbolikus vezetés volt.

A jelenlegi főpolgármester hivatali ideje alatt egyetlen, teljesen új nagy fejlesztést sem indult el, ahogy az sem derült ki, hogy mi lett azzal a 200 milliárd forintos tartalékkal, amelyet az új városvezetésre hagytak

– közölte Tarlós István a Hír TV-ben.

„Ami fejlesztések folynak, és amikkel a városháza eldicsekszik… hát maradjunk abban, hogy ezek kontrollálható módon általunk elindított fejlesztések voltak” – írta meg a 24.hu a volt városvezető szavait.

Tarlós szerint mióta Karácsony visszalépett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségtől, azóta értelmezhetetlen a mozgása –

sokkal többet foglalkozik olyan ügyekkel, amelyek nem a főváros hatáskörébe tartoznak

– véli Tarlós.

Az egykori főpolgármester hozzátette: pártja sokáig úgy bánt a jelenlegi városvezetéssel, „mint a hímes tojással,” mire ők „útszéli stílusban támadták a kormányt,” majd „odasomolyogtak, barátkozást és együttműködést ajánlottak” azért, hogy pénzhez jussanak. 

Tarlós elmondta, hogy ő Karácsonyékkal is közölte, hogy ilyet nem lehet csinálni.

„Itt mindenki gondolhat mindenfélét a politikai helyzetről, érzelmi szerint, de gyakorlatilag a városvezetés a tényleges együttműködést ellehetetlenítette a kormánnyal. Ilyen stílusban nem lehet tárgyalni, így nem lehet viselkedni” – fogalmazott.

Hozzázátette: azt sem tudja, hogy kié a döntő szó most a fővárosban és a közgyűlésben, de gyanítja, hogy nem a főpolgármesteré, hanem a DK frakcióé.

Amit a DK nem akar, az nem tud átmenni a közgyűlésen”

– hangoztatta a műsorban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató