2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Fidesz: A Nemzetbiztonsági bizottság kérte a baloldal külföldi finanszírozásának vizsgálatát

A parlament Nemzetbiztonsági bizottsága a legutóbbi ülésén egyhangú szavazással rendelte el a baloldali pártok amerikai kampányfinanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati vizsgálatot. Ez a munka elkezdődött – írja a kormánypárt közleményében. 



A Fidesz-frakció közleménye szerint példátlan és jogellenes, hogy a baloldal több milliárd forint kampánytámogatást kapott külföldről, ez durva beavatkozási kísérlet a magyar választásokba és részletes értékelő-elemző munkát igényel.
 
Beszámoltunk arról korábban, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a mai napon el is kezdte a vizsgálatot a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kampánytámogatásai ügyében.

Az MMM az Action for Democracy nevű amerikai szervezettől kapott majdnem kétmilliárd forintot még a választás előtt, ami miatt a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága is több ülést tartott. Legutóbb ők rendelték el a titkosszolgálati vizsgálatot is, amelyet azóta az Alkotmányvédelmi Hivatal – a lap információi szerint – el is indított. A hvg.hu azt írja: a titkosszolgálat először az ügyben érintett magyarországi bankokat szólította fel arra, hogy listázzák ki azokat a tranzakciókat, amelyeket az Action for Democracy kezdeményezett 2022. január 1-je óta.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató