2022. december 09. - Natália
EUR : 414.49
USD : 394.94
Időjárás ikon

Heves viták után visszavonták a demokrata képviselők a Bident felszólító levelet

Kedden még Putyinnal való tárgyalásra szólították fel a demokraták Bident, szerdán visszavonták levelüket kínos magyarázkodások közepette.

Harminc demokrata képviselő sürgette egy levélben Bident, hogy tárgyaljon Putyinnal. Na, vissza az egész: heves viták után visszavonták a levelet.- írja a mandiner.hu.

Az amerikai képviselőház progresszív-demokrata frakciójának elnöke, Pramila Jayapal visszavonta a 30 képviselő által küldött levelet, amelyben Joe Bident arra sürgette, hogy kezdjen közvetlen tárgyalásokat Oroszországgal az ukrajnai háború befejezése érdekében, miután a demokrata párton belül heves vita alakult ki a konfliktussal kapcsolatos jövőbeli stratégiáról.

Kedd délután kiadott nyilatkozatában Jayapal drámai fordulatot tett, és az előző nap a Fehér Háznak küldött levelét visszavonta, és azt állította, hogy az egész tévedés volt.

A levél már hónapokkal ezelőtt megfogalmazódott, de sajnos a munkatársak ellenőrzés nélkül adták ki”
 – mondta.

Jayapal sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy szerinte összemossa az ukrajnai háború diplomáciai befejezésére irányuló progresszív demokrata felhívást a képviselőház republikánus vezetőjének, Kevin McCarthynak a közelmúltban tett nyilatkozatával, amely azzal fenyegetett, hogy megszünteti a sújtott országnak nyújtott támogatásokat, ha a jövő hónapban esedékes félidős választásokon a republikánus párt visszakapja a képviselőházat.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató