2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bartus kiakadt: szerinte Makizaj a kacsaseggszájával egyre nagyobb bajt csinál

Az Amerikai Népszava kommunista főszerkesztője nagyon kiakadt a bukott miniszterelnök-jelöltre, mert az amerikai pénzekről beszélt, amelyet az ellenzék kampányára kaptak.

Ezt írja Bartus László:

„Márki-Zay bajba keverte az amerikai alapítványt azzal, hogy a civilmozgalmának juttatott törvényes adományokat törvénytelenül a választási kampányra használta fel. Márki-Zay »mozgalma«, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kezelte Márki-Zay kampánypénzeit, és a választási kampányban konkrétan és tipikusan olyan tevékenységet folytatott, amit törvényesen csak pártok tehetnek meg. Ennek részeként a civilmozgalomnak törvényesen adományozott pénzt a választási kampányban törvénytelenül használta fel. Ez védhetetlen tény.

Márki-Zay ezzel bajba sodorta az adományozókat is, akik kínjukban nem mernek elhatárolódni tőle, és megpróbálják másokkal együtt politikai támadásként bemutatni az ügyben indult nyomozást és vizsgálatokat, miközben azok – Márki-Zay baromsága miatt – nem az. Márki-Zay valóban megsértette a »mozgalmával« a párttörvényt is, a kampányfinanszírozási törvényt is, vélhetően amerikai törvényeket is sértett, mert az Action for Democracy nem kampányfinanszírozásra jött létre és idegen országokban választási kampányokat vélhetően nem támogathat, a pénzt nem is arra adták.

Az egyértelmű, hogy a kétmilliárd forint körüli összeg nem független a választástól, hiszen ebben az időszakban érkezett. De azt fel lehetett volna használni törvényesen is, ha nem kampányszámlát fizetnek belőle. Minden demokratikus alapítványnak joga van a civilszervezeteket és a demokratikus mozgalmakat támogatni. Magyar adományozók is létrehozhatnak Amerikában bejegyzett és az ottani törvények alatt működő alapítványt, ami a magyarországi civiltársadalmat, demokratikus mozgalmakat támogatja, amilyen Márki-Zay mozgalma is lenne, ha nem családi vállalkozás lenne.

De Márki-Zay dilettáns és amatőr módon nem választotta külön a kampánytámogatásokat és a civilmozgalom támogatását, ahogy a mozgalma tevékenységét sem választotta el a kampánytól, és a mozgalma az ő választási kampányát (sőt az egész ellenzéki összefogás kampányát, aminek ő volt a miniszterelnökjelöltje) úgy támogatta, mint egy párt. De a mozgalma nem alakult párttá, ezért ezt a tevékenységet törvénytelenül folytatta. Az MMM-et úgy állította maga mögé, mintha az egy párt lenne, és az amerikai támogatásokat is így használta fel a kampányra. Azért, mert egy barom.

Mindez soha ki sem merül, ha a kacsaseggszájú Márki-Zay ki nem beszéli, miszerint a választási kampány utolsó számláit az amerikai alapítvány támogatásából fizette ki (ezzel magyarázva, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom több milliárdos adományaival Márki-Zay átlátható és érthető módon a mai napig nem számolt el, amivel nyilvánvalóan rejteget valamit, a véleményünk szerint lopást). A bibliai »bolond« módjára beszélt összevissza, eközben elismerve, hogy a választási kampányra fordította az »amerikai pénzt«, ami nem amerikaiak és nem az amerikai állam pénze volt.

Mindez nem elég, Márki-Zay ostoba hiperaktivitásával és nárcizmusával (politikai előnyt remélve belőle) rárepült a tanárok és a diákok tiltakozó mozgalmára, egymillió forintot felajánlva azoknak, a tanároknak, akiket kirúgtak. A kirúgott tanároknak volt annyi eszük, hogy ezt az irritáló ízléstelenséget elutasították, viszont jóindulatúan kérték, hogy azt inkább adják a Kölcsey Gimnázium alapítványának és a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának. Márki-Zay nem mondta meg nekik, hogy az »adományában« is van az amerikai alapítványtól kapott pénzből. Csak utólag ismerte el.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató