2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ecuadorból érkezett, nagy tisztaságú kokaint talált a rendőrség a csepeli szabadkikötőben

Minden idők legnagyobb kábítószerfogásának tartja a magyar rendőrség azt a szeptember 7-i esetet, amikor a csepeli szabadkikötőben az egyik munkás azt vette észre, hogy egy Ecuadorban feladott konténer teteje megrongálódott. Meg akarták hegeszteni, de észrevették, hogy gyanús csomagok vannak benne, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrök 71 darab, egyenként körülbelül egykilós csomagot találtak, amikről a szakértői vizsgálat kimutatta, hogy nagy tisztaságú kokaint tartalmaznak.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. A kokaint utcára kerülése előtt a kábítószert öt-hétszeresére hígították volna, ezért a rendőrök úgy számolnak, hogy a lefoglalással csaknem 500 ezer adag, hígítástól függően 10-14 milliárd forint feketepiaci értékű drogot vontak ki a forgalomból.

A rendőrség szeptember végétől október elejéig tartó, összehangolt, országos razziát tartott: 226 ügyben 298 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük 109 embert vettek őrizetbe és 91-nél elrendelte a bíróság a letartóztatását. A kutatások alkalmával többek között 435 tő kannabisznövényt, valamint 65 kiló marihuánavirágzatot, illetve 10 kiló amfetamin-típusú anyagot, 2 kiló kokaint, 2 kiló herbált, 3 kiló katinon származékot, illetve több mint 11 kiló ketamint foglaltak le. A lefoglalt kábítószerek feketepiaci összértéke közel 600 millió forint.

(Police.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató