2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Nádas Péter szerint Orbán meg akarta támadni Ukrajnát

Amikor az ember azt hinné, hogy egy bizonyos szellemi szint alá már nem lehet süllyedni, akkor megjelenik a baloldali éttermiség, és bebizonyítja, hogy mindig van lejjebb.

Most Nádas Péter gondolta úgy, hogy a legjobban úgy lehetne lejáratni hazánkat, ha azt hazudja egy külföldi lapnak, hogy Orbán olyan gonosz, hogy meg akarta támadni Ukrajnát. Azon kívül, hogy ez egy elképesztően nagy hülyeség, Nádas az ilyesfajta hazugságokkal csak annyit ér el, hogy újabb ürügyet biztosít az ukrán nacionalistáknak a kárpátaljai magyarok vegzálására.

Nádas Péter nagyinterjút adott a német Neue Zürcher Zeitungnak, amelyben szóba került az orosz–ukrán háború és Orbán Viktor is. Az író pedig kitalálta, hogy azzal szerez magának egy kis hírnevet, hogy megpróbálja besározni hazánkat. Valószínűleg megirigyelte, hogy itthon többen ismerik Pankotai Lilit, mint őt. Ezért kijelentette, hogy csakis egy oka lehetett annak, hogy a szomszédunkban kitörő háború elején a kormány csapatokat vont össze a keleti határon: Orbán meg akarta támadni Ukrajnát! Igen, szerinte csakis erről lehetett szó. Nem a menekültek ellátásában való segédkezés, nem az, hogy a válság miatt esetlegesen kialakuló problémákat az erre egyedül alkalmas testület kezelje, nem; csak és kizárólag az lehetett az ok, hogy a gonosz Orbán háborút akart.

Valószínűleg a magyar miniszterelnök kapott néhány ígéretet Putyintól. Amikor Ukrajnában kitört a háború, Orbán Viktor arra számított, hogy úgy alakulnak majd a dolgok, mint 1953-ban Berlinben, 1956-ban Budapesten és 1968-ban Prágában. Hogy mindent egy álcázott hadműveletben rendeznek majd. Ukrajnában ez nem igazán előkészített háborús akció volt, hanem hírszerzési akció. Akárcsak a Krím annektálása. Ezt a nyugati hírszerző szolgálatoknak tudniuk kellett volna. Ha már én tudtam a magyar falumban, Gombosszegen!

– fogalmazott a “híres író”. De hogy honnan veszi az értesüléseit, amik szerinte pontosabbak, mint amihez a CIA hozzáférhet, arra már nem tér ki.

Azon felül azonban, hogy Nádas Péter minden bizonnyal nagyzási tébolyban szenved, van itt még egy probléma. Mégpedig az, hogy a hasonló kijelentések újra céltáblává teszik a kárpátaljai magyarokat. Az ukrán nacionalisták már évek óta vádolják szeparatizmussal honfitársainkat és ennek megfelelően vegzálják őket. Aztán jönnek a magyar baloldal beszélő fejei, mint Márki-Zay Péter, aki a háború kitörésének másnapján (!) kijelenti, hogy a magyarok nagy többsége oroszpárti, majd Nádas Péter, aki arról beszél, hogy hazánk meg akarta támadni Ukrajnát. Az ukrán nacionalisták ezekben a szavakban pedig megtalálják a várva várt igazolást a magyarellenes kirohanásaikra.

Köszönjük, “híres író”! Köszönjük, hogy 150 ezer magyart helyeztél célkeresztbe alaptalan vádak alapján csak azért, hogy jobban tetszelegj egy nyugati lap hasábjain, amire rajtad és néhány szélsőséges ukránon kívül senki nem fog emlékezni!

Biztosan megérte!

(PS)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató