2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Bajnai kiakadt: az ellenem felhozott vádak mind alaptalanok, beperelek mindenkit

Libás Bajnai kikelt magából. Bajnaiék cége brutális pénzeket mosogattak...

Facebookon közzétett bejegyzésében cáfolja a Datadatot ért vádakat Bajnai Gordon, a cég egyik tulajdonosa. A Datadatról hetek óta a Márki-Zay Péter által vezetett ellenzéki kampány tiltott finanszírozása és lebonyolítása kapcsán cikkezik a média. Azóta több házkutatást tartottak a cégnél.

Bajnai Gordon reagált az „elmúlt napokban a Fidesz-médiában folytatott legeslegújabb lejárató kampányra”, és azt írta, hogy sem ő, „sem az általa irányított vállalkozások soha nem csaltak adót, mindig minden kötelezettségüknek eleget tettek és ez így lesz a jövőben is.” Kiemelte, hogy a 14 százalékos közvetett tulajdonában álló kft. mindig minden jogszabályt betartott, az ellene felhozott vádak alaptalanok, „ezt vagy egy tisztességes vizsgálat vagy- ha ez nem lehetséges – akkor egy bírósági ítélet igazolni fogja”.

Bajnai leírta, hogy számára egyértelmű: a lejárató kampányt a NER-központból vezérlik, azzal a céllal, hogy a Datadat csoport működését lehetetlenné tegyék Magyarországon. „Magyarország polgáraként aggasztónak tartom, hogy olyan fontos állami szervezet, mint a NAV egy ilyen politikai indíttatású lejáratókampányban aktívan részt venni kényszerül” – fejtette ki.

A cégcsoport ócska húzásai, az ellenzéki kampányban kiküldött sms-ek és telefonhívások miatt került a figyelem középpontjába. Sokan névre szóló sms-t kaptak, amiben az ellenzékhez köthető mondatok (azok is értelmetlenül) szerepeltek. A Datadat illegálisan adta át választópolgárok adatait az ellenzéknek, ami törvényellenes. 

A Datadat ügyvezetését Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám látja el, aki a Bajnai-kormány titokminisztere volt. Közben az Alkotmányvédelmi Hivatal is elkezdett vizsgálódni Makizaj mozgalma ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató