2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

The Wall Street Journal: Általános iskolai bohóckodás az, amit a budapesti amerikai nagykövetség művel

A Biden-kormányzat az amerikai értékek rovására erőlteti a világra a woke ideológiát – állítja a tengerentúli lap szerzője.

A Wall Street Journal hosszú véleménycikkben kritizálta mind az Egyesült Államok budapesti nagykövetségét, mind a Biden-kormányzat woke ideológia hirdetését. Mint írták, az amerikai kultúra exportja régóta az egyik legnagyobb soft-powere az USA-nak. Viszont, szerintük a Biden-kormányzat az amerikai kultúra helyett a woke ideológiát hirdeti.

Elképesztő dolgokról számoltak be a véleménycikkben: „A »sokszínűség és befogadás előmozdítása« érdekében a Külügyminisztérium kulturális támogatásokon keresztül »drag színházi előadásokat« finanszíroz Ecuadorban. A támogatások célja a hivatalos dokumentumok szerint

»az amerikai külpolitikai célok és célkitűzések megvalósításának támogatása, a nemzeti érdekek előmozdítása és a nemzetbiztonság erősítése«.

Nem tisztázott, hogy a drag-királynő előadások hogyan növelik az amerikai nemzetbiztonságot vagy mozdítják elő az érdekeinket – arról nem is beszélve, hogy miért kellene az amerikai adókból fizetni mindezt. Eközben egy kínai konzorcium ellenőrzi Ecuador két legnagyobb rézbányáját. Sok jót tesz a drag színház, amikor nincs elég rezünk az alapvető gyártáshoz.”

Hogy jön ide Magyarország?

„A Külügyminisztérium másik felháborító példája a woke virtue signaling, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy »Ki mondta?« kvízt tweetelt, amelyben a magyarokat arra kérték, hogy találják ki, hogy különböző kijelentéseket Vlagyimir Putyin vagy egy magyar politikus tett” – írták. 

„Egy »egyenesen barbár ideológia nyer teret« – kezdte az egyik idézet –, »amely az amerikai egyetemekről ered, és amely tagadja mindazt az értéket, amit az emberiség létrehozott«. Ezt az állítólagosan aljas kijelentést, amellyel sok amerikai egyetértene, Magyarország miniszterelnök-helyettese mondta – ami egy olyan gondolatbűn, amely az amerikai nagykövetség szerint egy globális páriával teszi őt egyenlővé.”

Leszögezték;

Ezek általános iskolai bohóckodások, nem pedig az amerikai hatalom kivetítése.

Ha az USA-nak problémái vannak külföldi vezetőkkel, akkor felnőtt diplomáciai eszközökkel kell foglalkoznia velük. Ehelyett a diplomáciai erőfeszítéseinket Biden elnök, egy önjelölt külpolitikai szakértő alatt úgy lehetne összefoglalni, hogy »akit nem szeretek, az Putyin«.”

Hozzátették, Magyarország katonai telepítésekkel erősítette meg a NATO keleti szárnyát, miután Oroszország megszállta Ukrajnát, és idén ukrán menekültek tömegeit fogadta be. Viszont kiemelték, hogy ahelyett, hogy arra bátorítaná Magyarországot, hogy folytassa ezen erőfeszítések megerősítését, a Biden-kormányzat nevetségessé teszi vezetőit, amiért jogosan idegenkednek az amerikai egyetemek woke ideológiájától.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató