2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szöulban túltolták a halloweeni bulit - 146 halott 150 sebesült - Videók

Dél-koreai tisztviselők szerint több tucat ember szenvedett szívmegállást, miután a szöuli halloween ünnepségek során egy szűk utcán előrenyomuló nagy tömeg eltaposta őket. A hírek szerint további 150 ember pedig kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett a hatalmas kavarodásban.

A legfrissebb hírek szerint 59-en meghaltak:

Jun Szogjol dél-koreai elnök azonnali hatállyal katasztrófaelhárító csapatot rendelt a helyszínre. A Nemzeti Tűzvédelmi Ügynökség jelentése szerint feltehetően az emberek halálra zúzódtak, miután a nagy tömeg nyomulni kezdett egy szűk sikátorban Szöul egyik legismertebb szórakozóhelyéhez közel.

Videók:

FRISSÍTÉS:

A tömegszerencsétlenség azután történt, hogy a BBC szerint nagyjából százezren gyűltek össze a dél-koreai főváros Ithevon városrészében szombat este, hogy megünnepeljék az első maszkmentes halloweent a koronavírus-járvány kitörése óta. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a szerencsétlenséget az okozhatta, hogy túl sokan zsúfolódtak be egy szűk utcába Ithevon szórakozónegyedében.

A hatóságok legalább 81 hívást kaptak a városrészből olyan emberektől, akik légzési nehézségekre panaszkodtak. Összesen 364 tűzoltó és 400 rendőr érkezett a helyszínre. A közösségi médiában terjedő felvételeken az utcán fekvő hullazsákok, valamint újraélesztést végző mentősök és tűzoltók láthatóak.

146 HALOTT ÉS 150 SEBESÜLT

Állítólag legalább 100 ezren indultak ünnepelni Szöul bulikerületébe, mert ez az első alkalom, hogy maszk nélkül tehették ezt meg.

Fotókkal frissítjük a cikkünket...

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató