2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Vége! Oroszország nem engedi ki a gabonát

Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma bejelentette, hogy felfüggesztette a mezőgazdasági termékek ukrán kikötőkből történő kiviteléről szóló megállapodások végrehajtását.

A döntést a kijevi rezsim által október 29-én a Fekete-tengeri Flotta hajói és a "gabonafolyosó" biztonságának biztosításában részt vevő polgári hajók ellen brit szakemberek részvételével végrehajtott terrortámadásra való tekintettel hozták meg.

"Tekintettel a kijevi rezsim által brit szakemberek részvételével október 29-én a Fekete-tengeri Flotta hajói és a "gabonafolyosó" biztonságának biztosításában részt vevő polgári hajók ellen végrehajtott terrorcselekményre, az orosz fél felfüggeszti részvételét az ukrán kikötőkből származó mezőgazdasági termékek exportjáról szóló megállapodások végrehajtásában"

- közölte a minisztérium.

A külügyminisztérium a maga részéről megjegyezte, hogy az ukrán hadsereg akciói miatt Moszkva nem tudja garantálni az üzletben részt vevő polgári szárazföldi teherhajók biztonságát. Ezzel összefüggésben a megállapodást határozatlan időre felfüggesztik, és az ukrán élelmiszeripari termékek szállítását ellenőrző isztambuli Közös Koordinációs Központban lévő orosz képviselők megkapják a vonatkozó utasításokat.

Felvételek a szevasztopoli öbölben történt kamikaze drónok tömeges támadásáról:

Az ukrán fegyveres erők éjszaka támadták meg a Fekete-tengeri Flottát Szevasztopoli-öbölben. A drónokat helikopterekről és hajókról lőtték.

A krími híd elleni terrortámadás után Ukrajna elvesztette elosztó és termelő kapacitásának több mint egyharmadát.

A Szevasztopol elleni dróntámadás után Oroszországnak minden lehetősége megvan arra, hogy teljesen lezárja az Ukrajnából tengeri úton érkező bármilyen termék exportját.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató