2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Trump örül, hogy Musk megvette a Twittert, szerinte az őt kitiltó platform most épeszű ember kezében van

A volt amerikai elnök nem tért ki arra, visszatér-e a Twitterre, hónapokkal korábban azonban kizárta ezt a lehetőséget, még akkor is, ha Musk visszavonja a tiltást.

A Twitter leghíresebb kitiltott felhasználója, Donald Trump volt amerikai elnök örül, hogy a platform új tulajdonosa Elon Musk, aki korábban azt mondta, nem hisz az állandó felfüggesztésekben.

„Nagyon örülök, hogy a Twitter mostantól épeszű ember kezekbe került, és többé nem radikális baloldali őrültek és mániákusok fogják irányítani, akik valóban gyűlölik az országunkat” – írta Trump a Truth Social nevű fiókjában, a Trump Media & Technology Group által működtetett Twitter-szerű platformon.

A volt elnök nem tért ki arra, hogy visszatér-e a Twitterre, hónapokkal korábban azonban kizárta ezt a lehetőséget, még akkor is, ha Musk visszavonja a tiltást. Az új tulajdonos közölte, feloldaná Trump állandó felfüggesztését, amelyet a 2021. január 6-i, az amerikai Capitoliumban történt lázadás miatt rendeltek el a volt amerikai elnökkel szemben, miután a vezetőség attól tartott, hogy Trump tweetjei miatt további erőszakos cselekményekre kerülhet sor. Musk azt mondta, hogy

ő az ideiglenesebb intézkedéseket részesíti előnyben.

Trump a pénteki üzenetét a Truth Social dicséretével kezdte, és azt állította bizonyítékok vagy konkrétumok nélkül, hogy a platformnak jobbak voltak a számai a múlt héten, mint az összes többi platformnak, beleértve a TikTokot, a Twittert, a Facebookot és a többit.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató