2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Biden egy transznemű TikTok-sztárnak adott interjút - az amerikaiak kiakadtak

Fox News: Biden egy transzneművel készített interjúja felháborodást váltott ki az amerikaiakból.

Newt Gingrich amerikai politikus és volt amerikai házelnök a Fox Newsnak írt rovatában bírálta Joe Bident, amiért az ország gazdasági és politikai problémái közepette találkozott egy transznemű "TikTok-sztárral".

"Az amerikaiak aggódnak az üzemanyag- és élelmiszerárak, a magas bűnözési ráta és a déli határon uralkodó káosz miatt. Ezért intézte el a Fehér Ház, hogy Biden találkozzon egy olyan radikális életmód képviselőjével, amellyel a legtöbb polgár nem ért egyet" - mondta szarkasztikusan a politikus.



Korábban a transznemű tiktokker Dylan Mulvaney, aki nemét férfiról nőre változtatta, az amerikai vezetővel folytatott beszélgetéséről készült felvételt tett közzé a közösségi médiában. A vele folytatott beszélgetés során

Biden egyetértett a hormonális gyógyszerek fontosságáról és a gyermekek számára elérhetővé tett nemi átalakító műtétekről szóló állításával.

A tévécsatorna statisztikákat idézett, amelyek szerint az amerikaiak több mint 60 százaléka szerint elfogadhatatlan, hogy a gyermekek nemének megváltoztatásáról egyáltalán beszéljenek, Biden azonban a demokrácia és az egyéni szabadság szerves részének tartotta.

"Szerintem ez egy kétségbeesett cselekedet volt Biden részéről. A Fehér Ház munkatársai korántsem hülyék. Tudják, hogy nem beszélhetnek a gazdaságról, a bűnözésről, a határválságról, az oktatásról vagy bármely más kérdésről: az amerikaiak úgysem hinnének nekik" - tette hozzá Gingrich.

2022. november 8-án, az Egyesült Államokban az amerikai kongresszus mindkét házának félidős választása lesz. A képviselőház mind a 435 tagját és a 100 szenátor közül 35-öt választanak meg.

Biden kijelentette, hogy indulni kíván egy második elnöki ciklusért, de még nem hozta meg végleges döntését. A múlt héten azt mondta, hogy a novemberi kongresszusi választások után dönt az újraválasztásról, és kifejezte bizalmát, hogy ismét meg tudja verni Trumpot.
A regnáló elnök, aki idén tölti be 80. életévét, az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke lett. Rendszeresen kínos helyzetekbe kerül, amit az amerikai vezető ellenfelei a korának és esetleges egészségügyi problémáinak tulajdonítanak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató