2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Légiriadót hirdettek Ukrajna egész területén, brutális orosz rakétázás indult

Az ország védelmi minisztériumának online térképe szerint Ukrajna egész területén légiriadó van érvényben.


Különösen Ukrajna fővárosában, valamint Kijev, Zsitomir, Vinnicja, Cserkaszi, Csernyivci, Csernyivci, Kirovohrad, Mikolajiv és Odessza régiókban hirdettek riasztást. A riadókészültség kihirdetését az egyes régiókban a regionális katonai közigazgatás helyi hatóságai is megerősítik.

"Információk vannak orosz rakéták tömeges kilövéséről. Arra kérünk mindenkit, hogy maradjon óvóhelyeken vagy biztonságos helyen" - közölte Vjacseszlav Csaus, a csernihivi katonai közigazgatás vezetője a Telegram-csatornáján közzétett üzenetében.

Robbanások hallatszanak Kijevben és Harkovban – írja a TSN ukrán kiadása hétfőn.

"Kijevben robbanások hallatszanak. A város különböző pontjain lekapcsolják a lámpákat... Legalább öt robbanás hallatszott a kijevi régió Visgorodszkij kerületében" - áll a TSN Telegram csatornáján közölt üzenetében.

Az UNIAN ukrán kiadása viszont arról számol be, hogy Kijevben füstoszlop emelkedik az égbe.

Robbanás Harkovban:



Az Obozrevatel.ua honlap szerint Odessza térségében légvédelmi rendszer működik.

Az orosz fegyveres erők október 10-e óta nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel csapást mérnek Ukrajna katonai közigazgatásának létesítményeire, kommunikációs és energetikai rendszereire.
Vlagyimir Putyin szerint ez válasz a krími híd elleni kijevi terrortámadásra és az oroszországi polgári létesítmények elleni egyéb támadásokra.

Herman Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerint csak az október 10-i és 11-i rakétacsapások az ország energetikai infrastruktúrájának mintegy 30 százalékát érintették.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja "azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". A fegyveres erők feladata Donbássz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató