2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Kreml kommentálta a brazíliai elnökválasztás eredményét

Peszkov kétoldalú kapcsolatok fejlesztését sürgette Oroszország és Brazília között.

Az Oroszország és Brazília közötti kapcsolatok nagyon hatékonyak; Oroszország minden országban támogatja azokat, akik osztják azt a nézetet, hogy a kétoldalú együttműködést fejleszteni kell - mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak.

"A Brazíliával fenntartott kétoldalú kapcsolataink, valamint a BRICS-országokon belüli és más platformokon folytatott együttműködésünk nagyon hatékony. Mint ismert, az elnök gratulált Brazília újonnan megválasztott elnökének. Mi minden országban támogatjuk azokat, akik osztják azt a nézetet, hogy a kétoldalú együttműködést a kölcsönös tisztelet és a kölcsönös előnyök, valamint az egymás érdekeinek figyelembevételére való hajlandóság alapján kell fejleszteni" - mondta Peszkov arra a kérdésre válaszolva, hogy a Kreml milyen elvárásokat támaszt a Brazíliával való kapcsolatokkal szemben a brazil elnök újraválasztása után.

Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil elnök (2003-2011) 2023-2027 között harmadszor vezeti majd a dél-amerikai köztársaságot. Az elnökválasztás második fordulójában a szavazatok 50,9 százalékát szerezte meg.

Azonban Bolsonaro még nem ismerte el a vereségét, erről itt írtunk.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató