2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bosszúból gázolhattak el egy biciklist Budapesten

Budapest belvárosában egy autós elgázolta a vele vitába keveredett biciklist tavaly október 28-án, egy taxi fedélzeti kamerája rögzítette az esetet, amit most az ügyészség vizsgál.

2021. október 28-án Budapest belvárosában történt a szándékos gázolás. Egy autós a forgalommal szemben hajtott be a Dob utcába, ahol az épp szabályosan közlekedő kerékpároshoz közel húzta a kormányt. A rendőrség közlése szerint ezután a futár az autós után ment, hogy tisztázza a történteket.

A Kisdiófa utcában szóváltásba keveredtek, mire a dühös sofőr gázt adott, és elütötte a biciklist, aki elesett, az autós pedig tolatva próbálta elhagyni a helyszínt, de a rendőrök elfogták a közelben. A hatóság tájékoztatása szerint a kerékpáros az ütközésben súlyosan megsérült. A 28 éves sofőr jogosítványát elvették, majd súlyos testi sértést okozó közúti balesetben gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi tagadta a szándékosságot. 

A vádlott azt állította, hogy tíz éve vezet, de a Dob utca előtt nem vette észre az egyirányú táblát, a futárhoz azért húzta közel a kormányt, mert egy parkolóhelyről kiálló autóssal való ütközést próbálta elkerülni.

A biciklist elmondása szerint véletlenül ütötte el, csak meg akart fordulni, mikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be, emiatt következett be a baleset – írta a rendőrség. Hozzátették: egy taxi fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató