2023. február 07. - Rómeó, Tódor
EUR : 389.48
USD : 361.73
Időjárás ikon-7°

Elon Musk mindenkit kirúgott, egyelőre egyedül látja el a Twitter teljes igazgatását

Elon Musk amerikai üzletember lett a Twitter új vezérigazgatója, ezzel egyedül látja el a Twitter teljes igazgatását – jelentette be a vállalat helyi idő szerint hétfő este.

A Twitter mikroblogplatform múlt heti megvétele után a milliárdos –

saját közlése szerint csak átmenetileg – egyedül alkotja a közösségi oldalt működtető vállalat igazgatói tanácsát.

Az elektromos autókat gyártó Tesla és a SpaceX űripari vállalat tulajdonosa múlt pénteken kötötte meg a Twitter megvásárlásáról szóló üzletet, ezt követően pedig azonnal menesztette – többek között – a cég vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját, valamint jogi vezetőjét.    

A hétfői bejelentésben

nem tisztázták, Musk meddig tervez a Twitter egyedüli igazgatójaként ténykedni.

Április óta, mikor Musk bejelentette a Twitterrel kapcsolatos üzleti szándékát, a Tesla részvényeinek értéke kétharmadára csökkent. Az üzlet pénteki nyélbe ütését követően Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos a Twitteren figyelmeztette a közösségi médiaplatform új tulajdonosát, hogy a Twitternek be kell tartania az unió digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályait.

Vijaya Gadde amerikai ügyvéd, aki általános jogtanácsosként, valamint a Twitter jogi, politikai és bizalmi osztályának vezetőjeként szolgált. Ő dobta ki a platformról Donald Trump elnököt is...

Most őt rúgta ki Elon Musk. Egy beszélgetős műsorban jelentette be az új vezér, hogy Gadde ki van rúgva:


(MTI)

A Vadhajtások Twitter-oldalát itt éred el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató