2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Varga Judit: kommunista diktatúra után nem akarunk woke-diktatúrát

Azonban amikor Magyarországon megbukott a kommunizmus, akkor az ország már nem abba az Európába tért vissza, amelyre számított. 

Az American Conservativenak adott interjút Varga Judit, aki elmondta, hogy Európa a második világháború vége óta drámai változásokon ment keresztül. Szerinte jelenleg olyan érzés rápillantani az európai közösségre, mint egy katonának, amikor az hazatér és meglátja, hogy a családja és közössége hatalmasat változott.

Kifejtette, hogy a kommunizmus alatt, a magyar népben megmaradt a „szabadság iránti erős vágy”. 

„Ha diktatúra, zsarnokság és elnyomás alatt élsz, akkor az elsődleges célod, hogy megszabadulj ettől a zsarnokságtól. Mi, magyarok diktatúra alatt éltünk, tudtuk, milyen az, amikor nem mondhatod el a véleményedet. Különben börtönbe kerültél, vagy megkínoztak, vagy Szibériába, [a] Gulágra vittek. Szóval ez tényleg komoly tapasztalat a történelmünkben”

– mondta. 

Leszögezte, hogy ezért amikor megszabadult Magyarország a kommunizmus láncaitól, azt vártuk, hogy olyan világot találunk, ahol valódi szólásszabadság, szabad akarat és véleményszabadság van – szemlézte a Mandiner. 

Azonban amikor Magyarországon megbukott a kommunizmus, akkor az ország már nem abba az Európába tért vissza, amelyre számított. 

Az az Európa, ahová Magyarországot visszavárták, tele volt „politikai korrektséggel”, „woke kultúrával” és „egy egyre növekvő véleményhegemóniával, amely nyomást gyakorol a politikusokra, különösen a nyugati média által. Magyarország nem akart az egyik fajta nyomásról egy másikra váltani. Mi csak a függőséget szeretnénk felváltani [a] függetlenséggel”.

„Mindig is haza akartunk menni, mert a mi otthonunk Európa. Aztán végre legálisan megérkezhettünk, [de] a család már nem volt ugyanaz, mert nyomást gyakorolnak ránk, hogy álljunk a sorba, különösen a nemi politikában, vagy a migrációban” – mondta Varga.

Ennek kapcsán leszögezte, hogy amint van egy nemzeti, szuverén, konzervatív kormány az unióban, azt azonnal megtámadják, ahogyan azt teszik hazánkkal, Lengyelországgal vagy újabban Olaszországgal. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató