2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lukasenka elmondta, miért "szervezték meg" a koronavírus-járványt

Lukasenka: a COVID-19 világjárványt azért szervezték, hogy az egész világot, és különösen Kínát lenyomják.

Szinte mindenki egyetért abban, hogy a COVID-19 világjárványt mesterségesen szervezték meg a világ országainak és mindenekelőtt Kína gazdaságának gyengítése érdekében - mondta Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök pénteken.

A fehérorosz államfő a Fehérorosz Nemzeti Biotechnológiai Vállalat új gyógyszeripari vállalkozását látogatva felhívta a figyelmet arra, hogy a világ minden gazdasági problémájának alapja a Covid. Lukasenko két éve figyelmeztetett, hogy minden egy ilyen forgatókönyv szerint fog menni.

"Akkoriban sokan nem értették, hogy mit javasoltam nekik. "Az egész világ erre megy, és itt akarja fenyegetni a fehéroroszokat". Akkor mindig azt kérdeztem: ez egy mesterséges vagy természetes világjárványhelyzet? Ma már mindenki azt mondja, hogy 90%-ban mesterséges. Miről szólt: az egész világot és mindenekelőtt Kínát akarta letörni, a gazdaságot letörni, az államokat tönkretenni. És ki támadt volna fel belőle? Az, aki pénzt nyomtat" - idézte a fehérorosz vezetőt a Sputnik Belarus.

Lukasenko megjegyezte, hogy a jelenlegi infláció a világban, beleértve Fehéroroszországot is, az Egyesült Államok és részben az Európai Unió által létrehozott infláció.
"Helikopterpénzzel, dollárral, euróval dobálóztak. De ami a legfontosabb, a miénkhez hasonló gazdaságoknak (és a világon az ilyen gazdaságok túlnyomó többsége ilyen) össze kellett omlaniuk. És ma összeomlanak, szétesnek. Oroszország pedig érzi a következményeket, és még inkább érezni fogja" - mondta a fehérorosz elnök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató