2022. december 05. - Vilma
EUR : 408.78
USD : 388.17
Időjárás ikon

Elon Musk tényleg nem viccelt: kirúgta a Twitter alkalmazottak felét

Elon Musk komoly változtatásokkal erősítené a szólásszabadságot.

A Twitter mikroblog platform elbocsátotta alkalmazottainak felét – derül ki a cég biztonsági és integritásért felelős vezetője, Yoel Roth a tweetjéből. Roth közleménye szerint a félretájékoztatás és a káros tartalmak terjedésének megakadályozásáért felelős csapatának 15 százalékát érintik az elbocsátások. Az elbocsátás mértékéről Roth tweetje volt az első megerősítés a Twitter részéről. Az alkalmazottak fele a Twitter esetében úgy 3700 főt jelenthet. Elon Musk, a cég tulajdonos-vezérigazgatója Twitter üzenetben annyit közölt, hogy

„minden elbocsátottnak, három hónapos végkielégítést ajánlottunk fel”.    

A Twitter Egyesült Államokban alkalmazott dolgozói már csütörtökön csoportos keresetet nyújtottak be a cég ellen azzal a váddal, hogy nem tartja be a tömeges elbocsátásoknál előírt 60 napos felmondási időt, ami sérti a kaliforniai és a szövetségi törvényeket. Az elbocsátott alkalmazottak egy korábbi bejelentésnek megfelelően pénteken emailban kapták meg az értesítést, hogy ez az utolsó munkanapjuk a cégnél – jelentette a Bloomberg hírügynökség.

Aktivisták Musk ellen

Az elbocsátásokat a cég vezérigazgatója azzal kommentálta, hogy

„nem látott más lehetőséget”, mert a Twitter napi négymillió dollárt veszít a hirdetők távozása miatt.

Ugyanis aktivista csoportok nyomást gyakoroltak a nagy hirdetőkre, hogy vonják vissza reklám megrendeléseiket. Musk egy pénteki befektetői konferencián ezt „az Alkotmány első kiegészítése elleni támadásnak” nevezte.    

Yoel Roth ugyanakkor megerősítette, hogy a Twitter továbbra is ellenőrzi a mikroblog üzenetek tartalmát azt követően is, hogy a milliárdos Elon Musk átvette a vállalatot. Musk nem sokkal Roth után maga is közölte: „hogy teljesen egyértelmű legyen, a Twitter továbbra is elkötelezett a tartalom ellenőrzése mellett”. 

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató