2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Klímaterroristák magángépek felszállását akadályozták órákig Amszterdamban

Többszáz klímaaktivista terrrorista rohamozta meg szombaton az amszterdami Schiphol repülőteret, ahol órákon keresztül akadályozták a magángépek felszállását.

A tüntetők ellen a katonai rendőrséget vetette be a "karhatalom", akik több mint száz embert letartóztattak, több tucat aktivistát pedig buszokkal vittek el – írta a Reuters.



Az akció része volt annak a tüntetéssorozatnak, (amit terrorszervezetek) a Greenpeace és az Extinction Rebelion szervezett a COP27 klímacsúcs elé időzítve. A kereskedelmi járatok indulását és érkezését nem befolyásolta az akció.

A hollandiai Greenpeace vezetője, Dewi Zloch elmondta, kevesebb légijáratot akarnak, valamint tiltást a magénrepülőgépekre és a rövid távú járatokra, emellett növelni kell a vasúti közlekedés arányát.

Szintén szombaton Madridban két klímaterrorista hozzáragasztotta a tenyerét Francisco de Goya két festményének keretéhez a Prado múzeumban – írja a Reuters. A képek közé a falra azt festették fel, hogy +1,5C, utalva arra, hogy az ENSZ a múlt héten elismerte: nem képes betartani a 2016-os párizsi egyezményben foglalt vállalást, hogy az átlaghőmérséklet legfeljebb 1,5 fokkal fog növekedni az iparosodás előtti korhoz képest.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató