2022. december 07. - Ambrus
EUR : 414.34
USD : 394.84
Időjárás ikon

Orbán Viktor: Na végre!

A miniszterelnök megköszönte Giorgia Meloninak, az új olasz kormányfőnek, hogy végre megvédik Európa határait.
Korábban beszámoltunk arról, hogy nemrég Dél-Olaszországban, Szicíliában három, bevándorlókat szállító hajót is feltartóztattak a hatóságok.

Az egyik mentőhajó végül több nap várakozás után kiköthetett, de a másik kettő egyáltalán nem, és a kikötött hajóról is csak a kiskorúak, a várandós nők és az orvosi ellátásra szorulók belépését engedélyezték az országba. Az olasz belügyminiszter, Matteo Piantedosi azt is közölte, hogy ennek a gyakorlatnak megfelelően fognak eljárni a közeljövőben is.

Ennek a hírnek a jelek szerint Orbán Viktor is nagyon megörült, ugyanis a Politico e témában írt cikkét megosztva azt írta a Twitteren: 

Na végre! Nagy köszönettel tartozunk Giorgia Meloninak és az új olasz kormánynak azért, hogy megvédik Európa határait. Köszönjük, Giorgia! 

 

 

Orbán Viktor néhány hete regisztrált a Twitterrre. Egyre több magyar kezdi használni a platformot a durva Facebook cenzúrázás miatt. Portálunk három napja indította a Twitter-kampányát, miután a 102 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalunkat egyszerűen törölték. Lassan 10 ezren leszünk a Twitteren, kérjük Olvasóinkat, hogy csatlakozzanak ott hozzánk. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató