2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

ATV: Brutális hír a kenyérről - ettől minden magyar megroppan

Mielőtt bárki azt gondolná, na megint a Vadhajtások trollkodik, vagy hazudozik, pillantson csak rá az ATV "címére". Ezt direkt kifotóztuk kedves Olvasóinknak.

 

Most, hogy mindenki megroppant, lássuk a cikket:

Szinte hinni sem akarunk a szemünknek, de van szakértő, aki szerint akár kétezer forintot is elkérhetnek egy kiló kenyérért 2023-ban.

Több százezer tonnányi hiány lehet nitrogén műtrágyából, mivel állnak a gyárak, enélkül viszont a növénytermesztés jelentősen visszaeshet, így a kenyér ára elszállhat jövőre - magyarázza cikkében.

Így hiába csökkent 100 euróra a gáz ára a tőzsdén, az üzemeket nem merik biztonsággal újraindítani az egész térségben, erről Farkas Dénes, a Hírös Agrária Kft. műtrágya üzletágának vezetője beszélt.

„Ha Magyarországon nem tudunk jövedelmezően szántóföldi növényeket előállítani, akkor azt a hétköznapokban az átlagemberek is meg fogják érezni a pénztárcájukon, még a mostaninál is jobban. Konkrétan, ha jövő júniusban és júliusban nem lesz elfogadható a terméshozam, akkor nyár végén, legkésőbb ősz elején találkozhatunk a kétezer forintos kenyérárakkal” – idézi a lap a szakembert.

Jelenleg még vannak olyan cégek, amelyektől be lehet szerezni a műtrágyát, aki azonban a halogatás csapdájába esik, könnyen pórul járhat és azzal szembesülhet, hogy az élelmesebbek felvásárolták a piacról a szabad készleteket.

Sütik a magyarok a kenyeret, itt egy recept

Lassan érdemes elgondolkodni azon is, hogy otthon készítünk kenyeret magunknak. Az interneten szerencsére rengeteg kenyér recept található. A Nosalty oldalán is van egy egyszerű. Azt írják, hogy kezdésnek a lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés vizet, beleszórjuk / morzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd 10-15 percet letakarva állni hagyjuk. (Ha szárított élesztőt használunk, kicsit tovább.) 

 
A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percigdagasztjuk, hogy egy lágy, jól gyúrható tésztát kapjunk. (A vizet fokozatosan adagoljuk, attól függően, hogy a tészta mennyit vesz fel.)

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató