2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hadházy fölszólít: senki ne menjen be az ATV-be és bukik a kormány

A „minden megmaradt lehetőséget ki kell használni” érve hamis!

„Néhány megjegyzés a Hit Gyülekezetétől kiprivatizált magánvállalkozás, az ATV igazgatójának nyilatkozatához – aki szerint ők »nem akarják egyik politikai oldal szekerét sem tolni«, ezért engedik be a stúdióba pl. a Pesti Srácok emberét:

Ha valaki nem képes különbséget tenni kormányzati hirdetések milliárdjaiból kitartott, a propagandadgépezet szándékos hazugságait szándékosan és tudatosan terjesztő »sajtótermékek« »újságírói« és valódi újságírók között, az vagy ostoba, vagy a magánvállalkozás (azaz az igazgató családjának) anyagi érdekei miatt tetteti ostobának magát. Egyik sem mentő körülmény.

Az, aki nem tud különbséget tenni a legmocskosabb propaganda hazugságok terjesztése és az »eltérő politikai érvek ütköztetése« között, az vagy ostoba, vagy a magánvállalkozás (azaz az igazgató családjának) anyagi érdekei miatt tetteti ostobának magát. Egyik sem mentő körülmény.

Aki propagandistákat szerepeltet és Rogán propaganda hirdetéseit teszi pénzért (a magánvállalkozás sikeréért) közzé, az akkor is a kormány szekerét tolja, ha közben a demokrácia látszatát fenntartva ellenzéki véleményeknek is teret ad.

Semmilyen gondot nem érzek abban, hogy – korábbi gyakorlatával szemben – az ATV-n szerepelnek kormányzati politikusok is, sőt. A gond csak akkor van, ha ugyan szerepelnek, de van, amit szabad kérdezni tőlük és van, amit nem. Én nem hallottam pl., hogy bármelyiküket megkérdezték volna a hatvanpusztai »majorságról«, vagy pl. arról, hogy hogyan lehetséges, hogy 2018 és 2022 között miért nem szerepelhetett élő műsorban ellenzéki politikus az MTVA-ban – vagy ha volt ilyen, akkor egészen biztosan nem gyakran tették, az utóbbi időben különösen... És a baj azzal is van, ha egy-egy keményebb, előre nem egyeztetett kérdés után a stúdióból távozó kormánytaghoz személyesen siet a szerkesztő elnézést kérni.

Az ATV minden munkatársának köszönöm a munkáját és őszintén köszönöm, hogy sok éven keresztül elmondhattam ott a véleményemet és beszélhettem ott a kormány sok bűnéről. Azt is tudom, hogy többségük nem  tehet a »magánvállalkozás« elveiről vagy elvtelenségéről... Abban is biztos vagyok, hogy utóbbi többségüknek komoly dilemmát okoz.

Azoknak az ellenzéki gondolkodású honfitársaimnak azonban, akik valóban le akarják váltani a kormányt, azt javasolnám, hogy ne legitimálják azt az ATV stúdióiba való bejárással. A »minden megmaradt lehetőséget ki kell használni« érve hamis. Azt a 150-200 ezer embert, aki ezeket a »beszélgetős« műsorokat nézi, MOST MÉG elérhetik máshogyan is. Ha nem járnak be egy hatalom által befolyásolt tévébe, akkor legalább mindenkinek egyértelmű lesz, hogy az egy hatalom által befolyásolt tévé. De ha szó nélkül hagyjuk, hogy a hatalom mondja meg, hogy ki beszélhet és ki nem (mint amikor a Klubrádiót a Spirit rádióra cserélték), akkor egy idő után azt vesszük majd észre, hogy ott tartunk, mint az oroszok: lekapcsolják az utolsó, valamennyire független oldalakat, rádiókat is.”- írta Hadházy a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató