2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Katar vb-nagykövete elmondta, hogy a homoszexualitás egy mentális betegség

Óriási "botrány" a katari foci-vb-előtt két héttel.

 

Khalid Salman, volt profi labdarúgó és a katari világbajnokság egyik arca a ZDF emberének, Jochen Breyernek a "Titkos ügy Katar" című dokumentumfilm számára készített interjújában a homoszexualitást "mentális betegségnek" nevezte.

Az ő szemében homoszexuálisnak lenni "haram", azaz bűn.

A korábbi válogatott játékos a hétfő este a "Heute journal" című műsorban sugárzott dokumentumanyagból származó hozzászólásában így fogalmazott: "Sok minden be fog jönni az országba. Beszéljünk a homoszexuálisokról. A legfontosabb: mindenki elfogadja, hogy idejönnek. De el kell fogadniuk a szabályainkat."

Salman szerint probléma, ha a gyerekek homoszexuálisokat látnak. Mert akkor olyasmit tanulnának, ami nem lenne jó. Ezt követte az a kijelentés, amelyben a homoszexuálisokat mentálisan betegnek nevezte.



A világbajnokság szervezőbizottságának sajtófelelőse, aki a ZDF stábját kísérte a forgatáson, azonnal megszakította az interjút Szalman mondatai után.

Az iszlamista Katarban tilos a homoszexualitás, és az alkalmazandó saría törvények szerint akár hét évig terjedő börtönbüntetéssel és korbácsütésekkel is büntethető.

A torna szervezői és a FIFA a közelmúltban többször is hangsúlyozta, hogy minden szurkolót szívesen látnak a katari világbajnokságon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató