2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Két budapesti iskola tanárai egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek november 14-én

A pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnázium 34 tanára és a Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára egyhetes munkabeszüntetésbe kezd november 14-én – derül ki a tanárok közleményéből.

„November 14–18. között személyenként változó időtartamú, de összesen egyhetes munkabeszüntetésbe – polgári engedetlenkedés vagy sztrájk – kezdünk” – írta Berta Beáta, a Karinthy Frigyes Gimnázium pedagógusa. Hozzátette, ezzel a lépéssel szeretnék kifejezni, hogy nem tartják elegendőnek és megfelelőnek azokat az oktatásirányítás részéről érkezett reakciókat, amelyeket a hetek óta tartó, országos megmozdulásokra kaptak válaszul.

„Hiába jeleztük sokan, sokféleképpen a problémákat, semmiféle konkrét, elfogadható lépés nem látszik kirajzolódni, még ígéretek szintjén sem. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy továbbra sem látszik a kormányzati szándék az oktatás legégetőbb problémáinak rendezésére, ezért úgy érezzük, ilyen formában is kötelességünk szót emelni a változtatás szükségességére.”

„Úgy gondoljuk, kötelességünk szót emelni a fenti problémák megoldása érdekében, mert nem szeretnénk és nem is tudunk egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a leginkább érintett szereplők (tanárok-diákok-szülők) véleményét nem hallgatják meg. Nem akarunk csendben maradni, és még évekig, évtizedekig úgy tenni, mintha jól működne az oktatás! A csend nem rend!” – fogalmaztak a pedagógusok.

 

A PDSZ az október 27-i élőláncon már bejelentette, hogy a következő országos sztrájknap november 18-án lesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató