2023. március 27. - Hajnalka
EUR : 388.21
USD : 361.93
Időjárás ikon11°

Bécsben üzemeltetett bordélyházat egy szabolcsi testvérpár

R. Ferencet és R. Pétert emberkereskedelemmel és prostitúció elősegítésével gyanúsítják.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által februárban eljárás alá vont 43 éves férfi bátyját elfogatóparancs alapján fogták el a nyár végén Ausztriában. Az osztrák rendőrök a napokban adták át őt magyar kollégáiknak. R. Ferencet és R. Pétert emberkereskedelemmel és prostitúció elősegítésével gyanúsítják.

A 43 éves R. Ferencet még februárban fogták el, a nyomozás azonban rámutatott, hogy a férfi bátyja, a 44 éves R. Péter is tevékeny szerepet játszott abban, hogy rossz anyagi körülmények között élő, kiszolgáltatott helyzetű magyar nőket prostitúciós tevékenységre kiszervezzék Bécsbe. Az ilki testvérpár 2014 óta üzemeltette kupleráját Ausztriában. 

A lányokat Magyarországról alkalmanként ők szállították ki Bécsbe, majd ott az általuk üzemeltetett bordélyházakban kellett dolgozniuk úgy, hogy előtte kioktatták őket a munkafolyamatokról és a szexuális szolgáltatások tarifáiról. A lányoknak leadót kellett részükre fizetni. Ez bevételük 50%-át jelentette. Volt olyan, hogy a teljes bevételt elvették tőlük, többször meg is verték őket.  Az ügyben több mint egy tucat sértettet azonosított be a KR NNI – írja a Police.hu

R. Ferencet és R. Pétert több ember sérelmére, a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, szexuális cselekmény végzése érdekében erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem bűntett, továbbá bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése bűntett elkövetésével gyanúsítja a KR NNI.

R. Pétert végül 2022. augusztus 24-én Bécsben, egy bordélyházban elfogták a bécsi rendőrök, több, az ügyben sértettként azonosított prostituált társaságában. A férfit kiadatási őrizetbe helyezték, majd 2022. november 4-én adták át a KR NNI felderítőinek az osztrák-magyar határon Hegyeshalomnál.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató