2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Republikánusok: „Egyértelmű, hogy visszavesszük a Házat!"

Kevin McCarthy bejelentette: 

„Egyértelmű, hogy visszavesszük a Házat! ... Ha holnap felébredünk, mi leszünk többségben, Nancy Pelosi pedig kisebbségben lesz.”

Hivatalos végeredmény ugyan még nincsen, de Kevin McCarthy most jelentette be győzelmi beszédében: a republikánusok visszaszerzik a többségüket a képviselőházban.


Ha ez tényleg így lesz, akkor az amerikai képviselőház új vezetője Kevin McCarthy lesz, aki korábban kijelentette: nem kívánnak további biankó csekket kitölteni Ukrajnának, mert a pénz jobb helyen lenne odahaza. Mint fogalmazott:

„Azt hiszem, az emberek ülnek majd a recesszióban, és nem fognak biankó csekket kiállítani Ukrajnának.”

A képviselőház elnökeként McCarthy széles mozgástérrel rendelkezne: ő nevezne ki például törvényhozókat a költségvetési és a külügyi bizottság elnökévé, valamint hatalmában állna eldönteni, hogy mely törvényjavaslatokat vigyenek szavazásra.

Ez fontos nagyon, hiszen ezzel megfékezhetik a továbbiakban a háborús eszkalációt és a szankciópárti retorikát. Egy jobboldali képviselőházzal esély nyílik arra, hogy az egész Európát szankciós inflációba taszító woke politika háttérbe szoruljon Amerikában - írja Deák Dániel a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató