2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Biden is nekiment Elon Musknak a Twitter miatt

Joe Biden elnök szerint a Twitter tulajdonosa és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk más országokkal való kapcsolatát "érdemes megvizsgálni", de nem volt hajlandó megmondani, hogyan lehetne ezt megtenni.

"Úgy gondolom, hogy Elon Musk más országokkal való együttműködését és/vagy technikai kapcsolatait érdemes megvizsgálni, függetlenül attól, hogy tesz-e valami helytelen dolgot vagy sem"

- mondta Biden, amikor arról kérdezték, hogy Musk veszélyt jelent-e a nemzetbiztonságra. 



Amikor a teremben lévő egyik riporter megkérdezte: "Hogyan?", az elnök így válaszolt: "Sokféleképpen".

Nem sokkal azelőtt, hogy Musk befejezte a 44 milliárd dolláros felvásárlást, a Bloomberg arról számolt be, hogy a Biden-kormányzat tisztviselői korai megbeszéléseket folytattak arról, hogy esetleg nemzetbiztonsági felülvizsgálatnak vetik alá Musk egyes vállalkozásait, köztük a Twitter felvásárlását. A CNN akkori kérdésére a kormányzat visszautasította a jelentést, amely az ügyet ismerő személyekre hivatkozott.

"Nincs tudomásunk ilyen jellegű beszélgetésekről" - mondta Adrienne Watson, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője közleményében. A pénzügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy az Egyesült Államokban történő külföldi befektetésekkel foglalkozó bizottság "a törvény és a gyakorlat értelmében nem kommentál nyilvánosan olyan ügyleteket, amelyeket nem vizsgál".

A tőkebefektetők között, akik vállalták, hogy finanszírozást nyújtanak Musknak az üzlet lebonyolításához, több külföldi szervezet is van, köztük a katari szuverén vagyonalap és Alwaleed bin Talal szaúd-arábiai herceg, aki már Musk tervezett felvásárlása előtt is a Twitter egyik legnagyobb befektetője volt.

A Vadhajtasok.hu megtalálható a platformon - katt ide!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató