2022. november 29. - Taksony
EUR : 408.3
USD : 390.83
Időjárás ikon

Létrejött a Miniszterelnök Katonai Irodája

Az új szervezeti egység többek között a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok megvalósulását kíséri figyelemmel.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal irányítása alá tartozó hivatal működésének és felépítésének részleteit tartalmazó utasítások jelentek meg a legutóbbi Magyar Közlönyben. A Telex vette észre, hogy

a kormányzati szervezeti ábrán megjelent egy új szervezeti egység is, a Miniszterelnök Katonai Irodája.

„A miniszterelnök munkájának segítése és feladatainak ellátása érdekében Miniszterelnöki Iroda, Miniszterelnöki Programiroda, és mostantól Miniszterelnök Katonai Irodája működik. A miniszterelnök pedig közvetlenül irányítja a Miniszterelnök Katonai Irodája vezetőjének tevékenységét” – írta a Közlöny.

Az iroda tevékenységéről azt írták: „a Miniszterelnök Katonai Irodája ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatokat, valamint

figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását.”

Korábban döntöttek a Védelmi Igazgatási Hivatal felállításáról

A portál felidézte, hogy a kormány arról már szeptemberben hírt adott, hogy megalakul a Védelmi Igazgatási Hivatal, amelynek célja az ország biztonságának fokozása, a védelemhez és a biztonsághoz kapcsolódó igazgatási feladatok, valamint az összkormányzati felkészülés összehangolása a válságkezelés és a különleges jogrendi feladatellátásánál.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató