2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Nem vicc: egy hónapja meghalt, mégis újraválasztották a demokrata képviselőt

A csalásairól híres Pennsylvaniában politizáló Tony DeLuca már halott volt, mikor rá voksoltak.

Érdekes dolgok történnek a demokrácia hazájában, az Egyesült Államokban. Pennsylvania államában például november 8-án újraválasztották azt a Tony DeLuca Demokrata párti tagállami képviselőt, aki húsz terminuson át, aki 1983 óta volt tagja a pennsylvaniai képviselőháznak (nem a szövetségi washingtoninak), a tagállami 32. választókörzet képviselőjeként.

DeLuca október 9-én, 85 évesen, egy hónappal a választások előtt hunyt el limfómában, olyan közel a választásokhoz, hogy már nem volt idő új jelöltet állítani, és új szavazólapokat nyomtatni – írja a helyi Pittsburgh Post-Gazette. Ezért aztán nemsokára új választást tartanak, hogy betöltsék a helyét. Mindez már a róla szóló Wikipédia-szócikkben is szerepel.

Pennsylvania amúgy a csalásairól leginkább elhíresült hely tagállam, azon belül is Philadelphia városa. Michael Myerst, a tagállam hetvenes évekbeli szenátorát idén, 2022-ben ítélték el azért, mert koordinált csalássorozatban vett részt 2014, 2015, 2016, 2017 és 2018 választásain. 

A Public Interest Legal Foundation 2020-ban beperelte Pennsylvaniát, amiért 21 ezer halott volt a szavazói nyilvántartásában, többen közülük tíz vagy akár húsz éve távoztak az élők sorából. Pennsylvania a 2020 novemberi választások után öt hónappal egyezett bele, hogy törölje az érintetteket a nyilvántartásból.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató