2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Érkeznek az emelt nyugdíjak és januárban is várható egy durrantás

Az állam pénteken utalja a bankszámlákra a nyugdíjakat a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Tállai kiemelte, hogy idén októberben az öregségi átlagnyugdíj összege 172 940 forint volt. A visszamenőlegesen járó emelések és a nyugdíjprémium kifizetésével novemberben mintegy 103 ezer forinttal kap többet egy átlagnyugdíjas, mint az előző hónapban – tette hozzá az államtitkár.

Akiknek nincs bankszámlájuk, azok a postai kézbesítési naptár szerint kapják kézhez ezeket az ellátásokat. A juttatások nemcsak a nyugdíjasoknak (öregségi, özvegyi nyugdíjasok, árvaellátásban részesülők), hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek is járnak, azaz plusz pénzt kapnak például a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, a baleseti járadékban részesülők is.

Tállai azt mondta: januárban újabb nyugdíjemelés várható, ennek mértékéről decemberben dönt a kormány, és a 13. havi nyugdíjra is számíthatnak majd az idősek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató